Çicek Bakımı

Çiçekler dünyamızı adeta canlandırırlar ve nerede bulundukları fark etmeksizin bulunduğu ortama çok özel bir görüntü ve koku verirler. Ancak, çiçek bakımı uygun şekilde yapıladığı takdirde, çiçekler bildiğimiz gibi kolayca solarlar, tüm o harika renklerini kaybederler.

Çiçekler dünyamızı adeta canlandırırlar ve nerede bulundukları fark etmeksizin bulunduğu ortama çok özel bir görüntü ve koku verirler. Ancak, çiçek bakımı uygun şekilde yapıladığı takdirde, çiçekler bildiğimiz gibi kolayca solarlar, tüm o harika renklerini kaybederler.

Doğru ve uygun çiçek bakımı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, bu basit ipuçlarını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Bitkilerin yaşamları için gereken ışığı alabilmeleri çok önemlidir. Bu yüzden evin yönünü doğru hesaplayıp, çiçekleri güneş ışığı alabilecekleri şekilde konumlandırmak gerekir. Çiçekler, ortamlarda ve ev dekorasyonunda çok fazla tazelik ve canlılık sağlayan unsurlardır. Bu nedenle ev dekorasyonunda adeta başrolü oynayabilirler; renklerinin, şekillerinin ve dokularının kombinasyonu sıcak, sakin ya da ferah ve rahatlatıcı ortamlar sağlar. Ancak çok hassas oldukları için sürekli dikkat ve günlük bakım gerektirirler.

Bir saksı ya da vazoda bulunan bir çiçek için bitkinin su ihtiyacını ve dengesini yakından takip etmek gerekecektir; çünkü eğer bu denge bozulursa, çiçek doğrudan etkilenecektir. Bununla birlikte, tüm besinleri alabilmeleri ve daha uzun süre taze kalmaları için koruyucu maddeler veya biraz şeker eklemeniz önerilir.

Buket Çiçek Bakımı


•    Çiçek buketi kağıda sarılmış halde ise, eve girer girmez çiçeklerinizi kağıttan çıkarmanız gerekir. Her canlıda olduğu gibi hava, çiçekler için de olmazsa olmazdır; çünkü çiçekleriniz kağıda sarılı halde kalacakları kadar kaldılar ve en kısa zaman içinde çiçeklerinizin nefes almaları gerekiyor. 
•    Buket çiçek bakımı için bu adımdan sonra yapmanız gereken şey ise çiçeklerinizin kökünü yaklaşık olarak 2 santimetre kadar kesmek olacaktır. Bu sayede çiçeklerinizin kökü yenilenecektir ve ihtiyaçları olan besinleri ve suyu almaları daha kolay olacaktır.
•    Çiçeklerinizi vazoya koymanın vakti geldi. Bir vazoya su doldurup çiçeklerinizi koyabilirsiniz. Unutmayın ki suyun çiçeklerinize temas edecek kadar fazla olmasına gerek yoktur çünkü ihtiyaçları olan suyu kökleri temas ettiği sürece alabilirler. Eğer iki günde bir olacak şekilde çiçeğinizin suyunu yenilerseniz ve yaklaşık 1 çay kaşığı kadar şekeri suyun içine ekleyip suyu karıştırıp çiçeğinizin suyunu bu şekilde yenilerseniz çiçekleriniz taze kalacaktır.


İç mekanda bulunan çiçeklerin, doğrudan akıma, cereyana veya klimaya maruz kalmadan taze havayı soluyabilecekleri bir alanda bulunmaları gereklidir. Aksi takdirde büyümeleri yavaşlayabilir ve hatta nihayetinde büyüme durabilir.

Çiçek bakımı için önemli husus ise budama, kuru yapraklar ve dallar alınmazsa bitkiler iyi nefes alamayacaklardır ve öleceklerdir. Zaman zaman yapılan iyi bir temizlik ile bitki yeniden çiçek açabilecek ve bu çiçekler eskisinden çok daha güçlü olacaktır.

Çiçeklerinizi plastik bir saksıya ektiyseniz ve sağlıklı olmalarını, güzel görünmelerini istiyorsanız, çiçeklerinizi normalden daha az sulayın çünkü plastik saksılar bitkilerin terlemesini zorlaştırır ve bu nedenle sulamadan sonra fazla buharlaşma olmayacağından su içeride kalacaktır. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler