Para Çiçeği Bakımı, Sulaması ve Çoğaltılması Nasıl Yapılır?

Para çiçeği, genellikle pozitif enerjiyi yaymak ve iyi şanslar dilemek için verilen hediye çiçeğidir. Nemli tropik iklimlerde büyüyüp, gelişmeyi sevdiği için bakımı sandığınızdan daha zor olabilir. Ancak çiçeğinizin bakımını doğru bir şekilde yaptığınız zaman hızlı bir şekilde büyüyüp, uzun ve sağlıklı bir hayat yaşayabilir.

Para çiçeği, genellikle pozitif enerjiyi yaymak ve iyi şanslar dilemek için verilen hediye çiçeğidir. Nemli tropik iklimlerde büyüyüp, gelişmeyi sevdiği için bakımı sandığınızdan daha zor olabilir. Ancak çiçeğinizin bakımını doğru bir şekilde yaptığınız zaman hızlı bir şekilde büyüyüp, uzun ve sağlıklı bir hayat yaşayabilir.

Bitki dünyasının şans getiren bitkisi olarak bilinen para çiçeğinin, zenginlik ve para getirdiğine inanılır. Koyu yeşil ve şişman yapraklarından dolayı genellikle iç mekanlarda yetiştirilir. Fazla sulanmaya ihtiyaç duymayan bu çiçeğin bakımı için en önemli detay, onun için seçeceğiniz yer tercihi olabilir. Bitkiniz için seçeceğiniz yerin doğru olmadığı zamanlarda, çiçeğiniz buna tepki olarak yapraklarını dökebilir. Çiçeğinizin yaprak dökmesi sadece yerini sevmemesi ile ilgili olmayabilir. Para çiçeği, yeteri kadar sulanmadığı ve rüzgara maruz kaldığı zamanlarda da yaprak dökebilir. Bitkinizi kurtarabilmek için önce neden yaprak döktüğünü anlamaya çalışmalısınız. Bitkinin toprağının kuruluğunu kontrol ettikten sonra yerini değiştirerek gözlemleyebilirsiniz. Direkt güneş ışığı almaması gerektiğini de göz önünde bulundurarak, yer seçimi yapmanız gerektiğini unutmamalısınız. Sıcak ortamları çok sevmesine rağmen uzun süre güneş ışığında kaldığı zaman kuruyabilen bu bitki için yer seçiminin, sandığınızdan daha önemli olduğunu unutmamalısınız.

 

Para Çiçeği Nedir?

Para çiçeği, nemli ve bataklık alanlarda gelişen Güney Amerika’ya özgü bir çiçek türüdür. Para çiçeği, koyu yeşil yapraklara sahiptir ve bir ev bitkisi olarak yetiştirilmek istendiğinde genellikle birkaç gövde dal verir. Az bakım gerektiren ve genellikle iç mekanlarda yetiştirilen bu çiçek, genellikle dekoratif amaçlı tercih edilir. Yetiştirilmesi en kolay bitkiler arasındadır ve bakımı ihmal edilirse, bu durum tolere edilebilir.

 

 

Para Çiçeği Ne Sıklıkla Sulanmalıdır?

Para çiçeği fazla nemli ortamlardan hoşlanır, bu nedenle oda sıcaklığını ayarlayıp, günlük olarak sulamanızda fayda vardır. Ara sıra sprey yardımıyla yapraklarını ıslatmak, çiçeğinizin tozlanmasını önlerken, haşerelerin yerleşme şansını azaltabilir.

Normal hava koşullarında haftada sadece bir defa sulamanız yeterli olurken, sıcak havalarda su miktarını, toprağının kuruluk düzeyine göre ayarlamalısınız. Düzenli olarak her gün sulama yapmazsanız bile yaprakları ilk günkü canlılığını ve parlaklığını korumaya devam edecektir.

 

Para Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Çoğaltılması oldukça kolay saksı çiçeklerinden olan para çiçeği, saksı içerisinde kalın köklerinin yanında küçük fideler vererek çoğalmaya başlar. Fideler yeteri kadar büyüdüğü zaman, köklerinden keserek yeni saksıya almanız gerekir. Böylece çoğaltma işlemini tamamlamış olursunuz.

Sahip olduğunuz para çiçeğine doğru bakımı yaptığınız zaman, uzun yıllar boyunca güzelliğini sergilemesine yardımcı olabilirsiniz. Geniş alanlarda bakımını yapabileceğiniz para çiçeğini, ofis ya da evinizin çeşitli alanları için tercih edebilirsiniz.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler