Sivrisinekler, özellikle yaz aylarında adlarından sık sık söz ettirirler. Açık havada otururken rahatsızlık verebilen sivrisineklerden bazı bitkiler sayesinde kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu bitkilerin sayısını çevrenizde artırarak sivrisineklerin yoğunluğunu azaltabilir ve açık havada daha rahat bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.

 

Lavanta: Lavanta bitkisinin hoş kokusu, sivrisinekleri uzak tutabilir. Ayrıca, lavanta yağı sivrisineklerin kaçmasına yardımcı olabilir.

Nane: Nane bitkisinin ferahlatıcı kokusu, sivrisinekleri uzak tutabilir. Nane yağı da sivrisineklerin kaçmasına yardımcı olabilir.

Biberiye: Biberiye bitkisinin güçlü kokusu, sivrisinekleri uzak tutabilir. Biberiye yağı da kullanılabilir.

Fesleğen: Fesleğen bitkisinin keskin kokusu, sivrisinekleri uzak tutabilir. Ayrıca, fesleğen yapraklarından oluşan bir sprey de etkili olabilir.

Narenciye Kokulu Bitkiler (Limon, Portakal, Mandalya): Narenciye kokulu bitkilerin kokusu, sivrisinekleri uzak tutabilir. Limon veya portakal kabuklarını da sivrisineklerin bulunduğu alanlara koymak etkili olabilir.

 

Siz de bu tarz bitkileri yaşam alanlarınızda artırarak sivrisineklere doğal bir çözüm bulabilirsiniz. Ayrıca sivrisinek losyonları da yine bu sorun için etkili bir çözüm yoludur.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler