Dünyanın En Güzel Çiçekleri

Çiçekler kendi içlerinde eşsiz güzellik ve mükemmelliğe sahiptir. Antik çağlardan beri güzellik ve incelik sembolüdürler. Çiçekler; desenleri, kokuları, boyutları ve renkleri ile her zaman bizi etkiler ve her zaman için daha çok ilgimizi çekecek türler bulabiliriz. Elbette her çiçek ayrı güzelliklere sahiptir.

Çiçekler kendi içlerinde eşsiz güzellik ve mükemmelliğe sahiptir. Antik çağlardan beri güzellik ve incelik sembolüdürler. Çiçekler; desenleri, kokuları, boyutları ve renkleri ile her zaman bizi etkiler ve her zaman için daha çok ilgimizi çekecek türler bulabiliriz. Elbette her çiçek ayrı güzelliklere sahiptir; fakat dünyanın en güzel çiçekleri denince kiraz çiçeği, Colorado Columbine, müge çiçeği ya da orkide gibi birbirinden harika çiçekleri unutmamak gerek.

Müge Çiçeği

Dünyanın en güzel çiçekleri listesine oldukça narin bir çiçek olan müge ile başladık. Salkım halinde büyüyen ve pembe veya beyaz renkte olan otsu bir çiçektir. 5 ile 12 arasında çiçek sapı olabilir. Sap ve yaprağın ne kadar büyüklüğüne de bağlı olmak kaydıyla gerçekten çok hassas ve narin bir çiçektir. Oldukça güzel ve hoş bir kokuya sahiptir.

Güneş Şapkası Çiçeği

Ayçiçeğine benzeyen, çok ilginç ve güzel bir çiçektir. Yaprakları sarıdır ve yaprakların merkezi kırmızımsı bir renge sahiptir. Adeta boyanmış gibi görünen otsu bir çiçektir.

Orkide

Şüphesiz ki dünyanın en güzel çiçekleri arasında yer alan harika bir çiçektir. Beyaz ve mor başta olmak üzere farklı renklerde olan orkide, güzellik konusunda oldukça özgün ve farklı bir çiçek. Orkide sayı olarak oldukça fazla türe sahiptir.

Ağaç Minesi (Lantana)

Harika küçük çiçeklerden oluşan ve sanki bir çiçek demetiymiş gibi görünen çok güzel bir çiçektir. Şekli bir çiçek demeti gibi görünür. Renkleri ise her zaman farklı, canlı ve birbirine zıttır.

Ortanca Çiçeği

Sağlam dokusu ve parlak renkleri ile çok güzel bir çiçektir. Ortanca, farklı büyüklükteki bitkilerde açan bir çiçektir. Yani ortancaları minik bitkilerden, boyu neredeyse 30 metre kadar olan ağaçlara kadar olan çeşitli büyüklüklerdeki bitkilerde bulabiliriz.

Kiraz Çiçeği (Sakura)

Bizlere kesinlikle, yaşanabilecek en güzel görsel deneyimlerden birini yaşatan etkileyici bir çiçektir. Ağacın üzerindeki kiraz çiçeği, gerçekten doğanın mükemmelliğinin bir sembolü gibidir. Kiraz ağacı ilkbaharda çiçek açar. Çiçekleri küçüktür ve genellikle soluk pembe renktedir.Japonya'da Sakura olarak adlandırılan bu çiçek, aynı zamanda Japon kültürünün bir sembolüdür. Kiraz çiçeğinin açmasıyla, insanlar aileleriyle ya da arkadaşlarıyla kiraz ağaçlarının bulunduğu parklarda buluşup ağaçların gölgelerinde toplanırlar ve adeta bir festival havasında kiraz çiçeklerinin açmasını kutlarken yemeklerini birbirleriyle paylaşırlar.

Ağlayan Kalp Çiçeği

Sahip olduğu kalp şekli nedeniyle çok etkileyici bir çiçektir. Çiçeğin oluşturduğu kalp görüntüsünün altında, etkileyici bir görüntü oluşturan bir damlacık şeklindedir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler