En Soğuk Yerde Yetişen Çiçekler

Havalar soğumaya başladıkça, sonbahar ve kış aylarında yazdan kalma bahçelerin güzelliği uzak bir anı haline geliyor. Ancak kış mevsiminin gelmesi, bahçenin güzelliğinden ödün vereceğiniz anlamına gelmez.

Havalar soğumaya başladıkça, sonbahar ve kış aylarında yazdan kalma bahçelerin güzelliği uzak bir anı haline geliyor. Ancak kış mevsiminin gelmesi, bahçenin güzelliğinden ödün vereceğiniz anlamına gelmez. Çoğu mevsim çiçekleri gibi kış mevsiminde hayatta kalıp çiçek açan birçok taze bitki var. İşte bahçenizin bütün bir yıl güzel görünmesini sağlamaya yardımcı olacak kış çiçekleri ve kış bahçesi çiçeklerinin listesi.

 

Koni Çiçeği

Koni çiçeği, dondurucu soğuklarda canlı mor rengini tam olarak koruyamasa da, sezon sonunda bakımı uygun bir şekilde yapılırsa, ilkbahar mevsiminde her zamanki gibi güzel renkleri ile geri gelecektir. Koni çiçeği her ne kadar güneş ışığını sevse de çok soğuk iklim koşullarına karşı dayanıklıdır. Güneş alan alana yerleştirildiği zaman yerlerini çok severler. Bu çiçekler uykuya daldıktan sonra, gövdelerini düzeltip ve dik durabilmesi için çubukla sabitlemeniz gerekir.

 

 

Vadideki Zambak

Vadideki zambak, narin ve kırılgan görünümüne göre sert bir bitkidir. Gölgeli ortamları tolere edebilir. Bu özelliği de onu kısmi güneş alan bir ortam için ideal bir bitki yapar. Ayrıca zehirli olan yapısı bitkiyi, hayvanlara karşı dirençli hale getirir.

Mavi Ladin

Mavi ladin ağacı, soğuğa dayanıklı olan mükemmel bir kış bitkisidir. Sadece karla kaplandığı zaman güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda çok zorlu hava koşullarına karşı bile dayanıklılık gösterir. Bu ağaç, güneşli ortamları sever ve yeşil çiçekleri ile harika bir görüntü yaratır. Mavi ladine rengini veren iğne kaplamaları, böcekleri uzaklaştırıcı etkisi olduğu için bu ağaca böcek ilacı kullanmaktan kaçınmalısınız.

Kış Yeşili Şimşir

Kış yeşili şimşir, soğuğa dayanıklı olan ve karla kaplandığı zaman muhteşem görünen başka bir bitkidir. Sığ kökleri sayesinde kış soğuklarına karşı dayanıklılık gösterir. Çok yönlü olan kış yeşili şimşiri, bir çit olarak kullanılmak üzere manipüle edilebilir. Bu bitki türü çok az bakım gerektiren ve soğuğa dayanıklı bir bitkidir.

 

Kedi Nanesi

Kedi nanesi, çarpıcı mor rengi ve mis gibi kokusu ile oluşan birleşim onu harika bir bahçe çiçeği haline getirir. Soğuk havalara karşı dayanıklı olması sebebiyle birçok alan için tercih edilebilir. Çok az güneş alsa bile bu durumu tolere edebilir.

Mercan Çanları

İyi drene edilmiş toprağa ekildiği sürece çok zorlu hava koşullarına bile dayanabilir. Dondurucu soğuk havalarda bile çiçek açmayı başaran mercan çanları ile tanışınca onları çok seveceksiniz.

Hercai Menekşe

Hercai menekşeler, soğuk havalara karşı dayanıklıdır. Şaşırtıcı bir şekilde düşük sıcaklıklarda bile hayatta kalmayı başarabilen yapıya sahip olsa da, kışın onları çam samanı ile kaplamak gibi dondan koruma tekniklerini kullanmak çok önemlidir. Bu durum onarı aynı zamanda sürekli susayan hercai menekşelerinin kurutan sert rüzgarlara karşı da koruyacaktır. İlkbahar mevsiminde çiçek açmasını istiyorsanız, sonbahar mevsiminde verimli toprağa ekmeniz gerekir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler