Mevsim Geçişlerinde İçilmesi Gereken Çaylar

Havalar soğumaya başladığı zaman hiçbir şey bir fincan çayın yerini tutamaz. Sadece bağışıklığınızı güçlendirmek, kısa bir mola vermek ya da sıcak bir içeceğin tadını çıkarmak istiyorsanız her zaman çaylar iyi bir fikir olmuştur.

Havalar soğumaya başladığı zaman hiçbir şey bir fincan çayın yerini tutamaz. Sadece bağışıklığınızı güçlendirmek, kısa bir mola vermek ya da sıcak bir içeceğin tadını çıkarmak istiyorsanız her zaman çaylar iyi bir fikir olmuştur. Zencefilden, tarçın ve karamele kadar sıkıcı bir kış gecesine büyülü bir hava katılırken bunun yanımda ek faydalar sağlayabilecek onlarca lezzet var.

Soğuk Havalarda İçinizi Isıtacak Çaylar

Sıcacık bir çay molası vermek, serin havaların tadını çıkarabileceğiniz saf ve basit zevklerden biridir. Karabiber, zencefil ya da tarçın gibi baharatlar çayınıza sadece lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda çayınıza sağlıklı bir aroma katar.

Mevsim geçişlerinde içilmesi gereken en iyi çay lezzetlerini bir araya getirdik.

 

Vücut Direncini Arttırmaya Yardımcı Olan Ihlamur

En çok tüketilen bitki çayları arasında ıhlamur ilk sırayı alır. Çiçekleri sayesinde vücut adeta enerji depolar. Vücut direncini arttırmaya yardımcı olan bu nefis lezzetin öksürüğe de iyi geldiği söyleniyor. Zorlu geçen bir iş gününün ardından bal ile tatlandırdığınız ıhlamur çayı, vücuttaki stresin azalmasına yardımcı olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.

Her Derde Deva Adaçayı

Birçok faydası olan adaçayı, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bilinenin aksine adaçayını kaynatarak tüketmek yanlıştır. Bu şekilde tüketilen adaçayının etkisini kaybetmesine neden olursunuz. Bu çayı kaynamış suyun içerisine ekleyip, birkaç dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra tüketmelisiniz. Böylece faydasını daha hızlı ve etkili gösterecektir.

Stresli Günler için Nane Çayı

Nane çayı, doğal yollardan içerdiği mentol sayesinde iyi bir rahatlama etkisi yaratır. Stresli ve yoğun bir günün ardından bu çayı tüketerek vücudunuzun rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Sakinleştirici Etkisi ile Papatya Çayı

Papatya çayı, yatıştırmaya ve sakinleştirmeye yardımcı olan bir diğer favori çay çeşididir. Rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olabilecek bu çayı uyumadan önce de tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

 

Melisa Çayı

Halk arasında limon çiçeği ya da oğul otu olarak bilinen melisa çayı, değişik aromada olan kokusu sayesinde diğer  taze bitkiler arasından kolayca ayırt edilebiliyor. Baharat olarak kullanılması da zaman zaman tercih edilse de genel olarak çay olarak tüketiliyor. Uçuk ve ağız içi yaralara iyi geldiği bilinen melisa çayının birçok faydası olduğu bilinmektedir.


Zerdeçal Çayı

Zerdeçal çayı, spor salonlarında yapılan zorlu egzersizlerden kaynaklanan kas ağrıları ya da adet sancıları gibi hafif ağrıları azaltmaya yardımcı olmak için kullanılabilir. Bal ve limon ekleyerek tüketebileceğiniz bu çayı çok seveceksiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler