Ofis İçin Alınabilecek Çiçekler

Ofis ortamı sürekli çalışma ve koşturmaca barındıran ortamların başında geliyor. Pek çok ofis çalışanı bulunduğu ortama enerji ve heyecan katan detaylardan yardım alıyor. Bunların başında ofise en çok yakışan çiçekler geliyor. Ortama farklı bir enerji katan çiçek türleri sayesinde ofisinize renk katmak mümkün.

Ofis ortamı sürekli çalışma ve koşturmaca barındıran ortamların başında geliyor. Pek çok ofis çalışanı bulunduğu ortama enerji ve heyecan katan detaylardan yardım alıyor. Bunların başında ofise en çok yakışan çiçekler geliyor. Ortama farklı bir enerji katan çiçek türleri sayesinde ofisinize renk katmak mümkün. Birçok çalışan ofis için hangi çiçeğin daha uygun olduğunu merak ediyor. Gün boyu yoğun bir şekilde çalışanların çoğu bakımı kolay çiçek türlerini tercih ediyor. 

İşte ofis ortamına renk katan ve farklı bakımlara ihtiyaç duyan çiçek türlerinden bazıları;

Barış Zambağı 

Birden farklı ofis çiçeği arasında en çok tercih edilenlerin başında barış zambağı yer alıyor. Tok ve canlı bir yeşil renk sunan barış zambağı ofisin pek çok köşesinde kendine yer buluyor. Oldukça dirençli bir yapıya sahip olan barış zambağı ofis ortamına ve zorlu koşullara uyum sağlayan bir tür. Işık koşullarının yetersiz geldiği ve ortamın kuru olduğu yerlerde bile barış zambağına bakabilirsiniz. 

Kalp Yapraklı Devetabanı 

Bazıları ofiste bakması oldukça kolay ve zahmetsiz çiçek türlerine yönelmeyi tercih ediyor. En zahmetsiz yapısı ile bilinen çiçek türlerinin başında kalp yapraklı devetabanı yer alıyor. Ortamdaki oksijen seviyesinin artmasını sağlayan bu çiçek sayesinde ofiste çok daha temiz bir hava soluyabilirsiniz. Asma saksı içerisinde büyümeye uygun olan kalp yapraklı devetabanı geniş ofis ortamları için eşsiz bir görsellik sunuyor. 

Kaktüs 

Her ortamda şıklığı ve bakım kolaylığı ile göz kamaştıran kaktüs ofis ortamlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fazla bakım ve su istemeyen kaktüsler birden farklı çeşit ve yapı ile karşınıza çıkıyor. Özellikle masaüstü ve ve cam kenarında geniş kaplayan kaktüsler birden farklı boyutta alınabiliyor. Bir ömür besleyebileceğiniz kaktüsler vefalı ve dayanıklı yapısı ile uzun süre size eşlik edebiliyor. 

Bambu 

Birçok kez bambuların ortamdaki enerjiyi yükselttiğini duymuşsunuzdur. Gün ışığını pek sevmeyen bambu gölge alanlarda bakıma imkan tanıyor. Ofisin en karanlık bölgesine bambuyu koyarken süzmeli bir güneş ışığı almasını sağlamayı unutmayın.

 

Areka Bitkisi

Her çalışma ortamı farklı koşul ve standartlara sahip olabiliyor. Özellikle kuru bir havaya sahip ofis ortamında birçok çalışan uygun bir çiçek bakamayacağını düşünüyor. Areka bitkisi kuru ve havasız ortamlara uyum sağlayan yapısı ile her alanda kendine yer buluyor. Aynı zamanda havadaki toksinleri yok ederek doğal bir nem dengesi yaratıyor. Ofisinizde temiz bir hava yaratmak için area bitkisini tercih edebilirsiniz. 


whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler