Ağustos Ayında Ekilebilecek Çiçekler

Ağustos ayı için çiçek ekmekte geç kaldığınızı düşünebilirsiniz. Çiçeklerin büyüme mevsimi, yükselen sıcaklıklar ve rengarenk tonları ile dolup taşan bahçeler yaratmak için hala zamanınız var. Solmuş çiçek bahçelerini yenilemek için kısa sürede yetişen çiçekleri ya da süs bitkilerini tercih edebilirsiniz.

Ağustos ayı için çiçek ekmekte geç kaldığınızı düşünebilirsiniz. Çiçeklerin büyüme mevsimi, yükselen sıcaklıklar ve rengarenk tonları ile dolup taşan bahçeler yaratmak için hala zamanınız var.  Solmuş çiçek bahçelerini yenilemek için kısa sürede yetişen çiçekleri ya da süs bitkilerini tercih edebilirsiniz. Kısa sürede yetişen çiçekler için yeterli zamanınızın olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Ne ekmiş olursanız olun kurak zamanlarda sulamaya devam edin! 

Yaz sonu sıcağı hala devam ederken, bu ay içerisinde ekim yaparak bolca çiçek tohumu ile hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca ağustos ayı boş bulduğunuz her alana tohum ekmek için muhteşem bir zaman! Birçok tohum şimdiden bu boş alanlara ekilebilir, bu da gelecek yıl muhteşem renklerle dolu bir bahçe yaratmanızı sağlar. Dikkate alınması gereken fikirler arasında minik minik kır çiçeği çayırı veya dayanıklı yıllık bitkiler bulunabilir. Sizin için hazırladığımız ağustos ayında ekilebilecek çiçekler listesine göz atarak fikir edinebilirsiniz.

Nergis Çiçeği

Renkli ve büyümesi oldukça olay olan nergisler, ağustos ve eylül aylarında ekilebilir. Saksı çiçekleri olarakta bilinen bu bitkiyi doğrudan çiçek açabilecek bir alana dikmelisiniz.

Kadife Çiçeği

Dayanıklı olması ile bilinen kadife çiçeği, ilk sert soğuklara kadar güçlü durmaya devam eder. Bu bitkiyi, bol topraklı ve geniş bir alana dikmeye özen gösterin. Kadife çiçeği, parlak sarı ve turuncu renkleri ile dikkatleri üzerine toplarlar.

Kale Çiçeği

İster inanın ister inanmayın, bu çok yapraklı yeşil bitki soğuğa hiç aldırış etmez. Aslında soğuk hava, muhteşem görüntüsünün ortaya çıkarmasına yardımcı olur ve tohumdan hasata kadar büyümesi sadece iki ay sürer.

Krizantemler

Önümüzdeki yıl bahçenizi renkli ve neşeli çiçekler ile doldurmak istiyorsanız, şimdi krizantem dikmenin tam zamanı. Bu uzun süre sizinle birlikte olmaktan keyif alan bitkinin tam güneş almasını sağlayarak  ve iyi drene edilmiş toprakla çok iyi sonuçlar verdiğini unutmayın. Ağustos ayının incisi olan bu çiçeğe bahçenizde yer vererek güzel sonuçlar yaratabilirsiniz.

Süsen Çiçeği

Bahçelere soft bir dokunuş katan süsen çiçeğinin bazı çeşitleri beş metreye kadar uzama özelliğine sahiptir. Bu çiçeğe yer vermek, sonbahar bahçenizde bir renk patlaması oluşturmanız için mükemmel bir fikir olabilir. Direk güneş almaktan hoşlanmayıp, hafif gölge olan alanları çok severler. Renkleri ile sizi ödüllendirmesini istiyorsanız toprağını nemli tutmanız gerekir.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler