Aloe Vera Bitkisinin Faydaları

Aloe vera sağlık açısından birçok faydası bulunan sulu bir bitkidir ve alternatif tıpta birçok durumun tedavisi için kullanılmıştır.  Aloe vera aynı zamanda “Ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırılmaktadır. Aloe vera suyu besinlerle doludur. Vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri içerir.

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları

Aloe vera sağlık açısından birçok faydası bulunan sulu bir bitkidir. Alternatif tıpta birçok durumun tedavisi için kullanılmıştır.  “Ölümsüzlük bitkisi” olarak adlandırılan aloe vera, kullanımının geçmişi yaklaşık 6.000 yıl öncesine kadar Mısır'a dayanır. 

Aloe vera suyu besinlerle doludur. Vücudumuz için gerekli vitamin ve mineralleri içerir. Sevdiklerinize "Ölümsüzlük Bitkisi" hediye etmekten  daha anlamlı başka ne olabilir?

Aloe Vera suyu aşağıdaki maddeler için mükemmel bir kaynaktır:

  •  C, A ve E vitamini
  •  Beta karoten
  •  Folik asit
  •  Kalsiyum
  •  Magnezyum

Aloe Vera’nın Faydaları Nelerdir?

Aloe vera cilt sağlığı için faydalıdır: Aloe vera jeli deri üzerinde birçok pozitif etkisi olan su bazlı bir nemlendiricidir. Çalışmalar tropikal olarak deriye uygulandığında aloe vera jelinin ciltteki kolajen üretimini artırdığını göstermektedir.

Yaraların hızlı iyileşmesinde etkilidir: Aloe vera cilde sürülerek kullanılabilir. Uzun yıllardır yanıklar ve yaralar için kullanılmıştır. Yanıkların iyileşme süresini kısaltmak için etkili bir ilaçtır.

Böcek ısırığı olan bölgeleri rahatlatır. Aloe vera, içeriğindeki iltihaplanmayı önleyen maddeler ile, böcek ısırıklarını yatıştırmak için de kullanılır. Ayrıca cilde uyguulandığında aloe vera kaşıntıyı azaltan ve önleyen bir kaşıntı önleyici görevi görür. 

Sindirime yardımcıdır: Aloe veranın en popüler sağlık yararlarından birisi de sindirime yardımcı olmasıdır. Aloe vera suyu tüketmek sindirimi iyileştirir.

Karaciğer sağlığına destek olur: Aloe vera suyu vücudun su alımını arttırır. Karaciğerimiz vücudumuzdaki su miktarı yeterli olduğu zaman doğru seviyede fonksiyon gösterir. Ayrıca aloe vera suyu vücuttaki su miktarının düzenine destek olur ve karaciğerin vücudu detoksifiye etmesine yardımcı olur.
 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler