Aloe Vera Çiçeği

Aloe vera, muhteşem özelliklere sahip bir bitkidir ve bunun yanında özellikle cilt problemlerini önlemek veya tedavi etmek için de kullanılabilir. Aloe veranın çiçeği özellikleri ve faydaları nedeniyle insanların ilgisini çekmektedir.

Aloe vera, muhteşem özelliklere sahip bir bitkidir ve bunun yanında özellikle cilt problemlerini önlemek veya tedavi etmek için de kullanılabilir. Aloe veranın çiçeği özellikleri ve faydaları nedeniyle insanların ilgisini çekmektedir.

Tüm Aloe Vera Bitkileri Çiçek Açar Mı?

Eğer yetişkin bir aloe vera bitkisi çiçek açmıyor ise, bu durum bitkinin büyümek için en iyi yerde olmadığının bir göstergesi olabilir. Çok gölgeli ve nemli yerler çiçeklenmeyi düzenleyen çevresel sinyallerin alımını azaltabilir. Aloe vera çiçeği türüne de bağlı olmakla birlikte kırmızı, turuncu, pembe ya da sarı renkte olabilir.

Aloe Vera Ne Zaman Çiçek Açar?

Aloe vera bitkisinin çiçeklenmeye başlaması için, iç dokularını iyi bir şekilde geliştirmesi gerekir. Yeni yaprakların üretildiği ve bir grup hücrenin çiçeklenmeyi oluşturmak için farklılaştığı ve belirli bir şekle ulaşması gereken bir gövdeye sahip olması gereklidir. Bu duruma bitki tarafından iki ile üç yaşları arasında ulaşılır.

Aloe veranın çiçeklenmesi fotoperiyotlar ve sıcaklıklar tarafından belirlenir. Güneş ışığı azaldığında ve sıcaklık düştüğünde aloe vera çiçeğinin tomurcuklarının oluşumunun başlangıcı uyarılır. Bu, esas olarak aloe vera kışın çiçek açar anlamına gelebilir ancak olan şey, çiçek tomurcuğunun kışın oluşması, yavaş büyümesi ve bir demet sarı çiçek şeklinde görünme zamanının ise ilkbahara denk gelmesidir. Bütün bunlar, aloe veranın çiçeklenmesinin aralık ayından mayısa kadar görülebildiği, aloe vera dışındaki bazı bitkilerin ise daha sonra çiçek açabileceği anlamına gelir. 

Aloe Vera Çiçeği Saksıda Yetişebilir Mi?

Bitki bir saksıda yetiştirilirse büyümesi gecikebilir ancak çiçek büyüklüğüne göre ideal boyuttaki bir saksıda ise bitki sorunsuz çiçek açabilecektir. Bir aloe vera bitkisi 80 cm yüksekliğe kadar büyüyebilir, kök sisteminin iyi gelişmesi için en az 15-40 litre hacme ihtiyacı vardır.

Aloe Vera Çiçeği ve Işık

Aloe vera da çoğu etli bitkide olduğu gibi genellikle güneş ışığını sever. Elbette bu durum türe de bağlı değişkenlik gösterse de aloe vera çiçeği iyi güneş alan ya da kısmen güneş alan bir konuma yerleştirilebilir. İç mekanlarda bol bol güneş alan odalara yerleştirmekte bir sakınca yoktur. Ancak çok sıcak yaz günlerinde güneş ışığının en yakıcı olduğu saatlerde bitkinizi bu durumdan korumanızda da fayda olduğunu söylemeliyiz.

Aloe Vera Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Aloe vera çiçeği değiştirilmiş yapraklardır; bu nedenle kozmetik ve beslenme açısından önemli olan mukopolisakkaritleri daha küçük bir hacimde biriktirirler. Buna ek olarak, sadece çiçeklerde glikoz, sukroz, fruktoz ve çiçeklerde daha yüksek konsantrasyona sahip diğer birçok madde gibi farklı maddeler bulunur. Polen ayrıca DNA, amino asitler, proteinler, karbonhidratlar yönünden çok zengindir. Tüm bu organik maddeler cilt beslenme tedavilerinde, hücre yenilenmesinde ve uzun süreli gençleştirme etkileri nedeniyle faydalıdır.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler