Antoryum Çiçeği Hakkında Her Şey

Antoryum çiçeği genel olarak  flamingo adıyla biliniyor. Bakımının oldukça kolay olması ve canlı renkleri ile herkesin ilgisini çekiyor. Orta boylu bir yapıya sahip olan antoryum çiçeği uzun ömürlü ve ideal boyutu ile her yerde kolayca muhafaza edilebilir. 

Antoryum çiçeği genel olarak  flamingo adıyla biliniyor. Bakımının oldukça kolay olması ve canlı renkleri ile herkesin ilgisini çekiyor. Orta boylu bir yapıya sahip olan antoryum çiçeği uzun ömürlü ve ideal boyutu ile her yerde kolayca muhafaza edilebilir. 

antoryum-cicegi

 

Dekoratif çiçeklerden hoşlanıyorsanız parlak yapraklara sahip antoryumu tercih edebilirsiniz. Adeta cilalanmış bir görünüm sunan bu çiçeğinin yaprakları parlak görünümü ile herkesin dikkatini çekiyor. Birden fazla renk seçeneği ile karşınıza çıkan antoryum çiçeği ülkemizde çoğunlukla  kırmızı rengi ile bilinir.  Ev ve iş ortamınıza son dokunuşu dekoratif bir çiçek ile yapmayı düşünüyorsanız antoryum çiçeği tam size göre . Antoryum hakkında merak ettiğiniz birçok ayrıntıyı ve bakım şeklini öğrenmek istiyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz. 

Antoryum çiçeği çeşitleri 

antoryum-çiçek-çeşitleri

Antoryum çiçeği çoğunlukla kırmızı ve beyaz renk seçeneği ile bilinir.  Bunun yanı sıra göz alıcı pembe renk seçeneği de evlerinizde yerini almak için sizi bekliyor. Antoryum çiçeği geniş bir aileye sahip olması nedeniyle birden farklı şekliyle karşınıza çıkar. Yaklaşık olarak 800’ü bulan çiçek çeşidi olduğu düşünülüyor. Seçtiğiniz antoryum türüne göre çiçeklerin yapısı, yaprakları ve kök kısmında değişiklikler görebilirsiniz.  Ülkemizde en çok rağbet gören ve bilinen türü ise kırmızı yapraklı şekli oluyor. 

Antoryum çiçeği hakkında bilinmesi gerekenler

  • Antoryum çiçeği dekoratif sebeplerden dolayı ev ve ofis gibi ortamlara uyum sağlar ve bakımı oldukça kolaydır. 
  • Vazo ömrü birçok çiçeğe kıyasla uzun olan antoryum çiçeklerini uzun süre ilk günkü gibi vitrinlerde saklayabilirsiniz. 
  • Nemli toprağı seven antoryum çiçeğinin su dengesini doğru ayarlamanız gerekiyor. Toprağını sık sık kontrol ederek suya olan ihtiyacını kolayca anlayabilirsiniz.
  • Antoryum çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor. Her şeyden önce  çiçeğin bulunduğu ortamın sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir. Ortam sıcaklığının 20-28 derece arasında olması antoryum çiçeği için yeterli olacaktır.
  • Güneş ışığının dolaylı bir şekilde çiçeğe ulaşmasını sağlamanızda fayda var. Aksi takdirde ışık gören taraflar zamanla bozulabilir.
  • Antoryum çiçeğinin yanında başka bir bitki ya da nesne olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. 
     
whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler