Aşkınızı En Güzel Tarif Edebileceğiniz Çiçekler

Yıllar boyunca çiçek hediye etmek, ‘ seni seviyorum ‘ demenin en güzel yolu olmuştur. Çoğu çiçek anlamına göre satın alınır, ancak bütün çiçekler sevginizi aynı şekilde temsil etmez. Aşk ve sevgi anlamına gelen bazı çiçekler, aynı zamanda dostluğu da anlatabilir.

Yıllar boyunca çiçek hediye etmek, ‘ seni seviyorum ‘ demenin en güzel yolu olmuştur. Çoğu çiçek anlamına göre satın alınır, ancak bütün çiçekler sevginizi aynı şekilde temsil etmez. Aşk ve sevgi anlamına gelen bazı çiçekler, aynı zamanda dostluğu da anlatabilir. Çiçeklerin anlamını öğrenmek ve hediye edeceğiniz kişi için doğru aşk çiçeğini seçebilmek için sizin için hazırladığımız önerilere göz atın! İster çok özel biri olsun, ister ilk kez tanıştığınız biri olsun, ona karşı duygu ve düşüncelerinizi ifade etmek için farklı çiçeklerden oluşan anlamları kullanın. 

Duygularınızı anlatmakta kararlısınız ama hangi çiçeği seçeceğinizden emin değil misiniz?  İşte sizin için derlediğimiz aşkınızı en güzel tarif edecek 7 çiçek önerisi! Sizin için hazırladığımız çiçek önerilerine göz atın ve sevdiğiniz kişinin kişiliğine hangi çiçeğin uyum sağlayacağına karar verin. 

Laleler

Özel günlerin vazgeçilmez çiçeği olan laleler, hoş kokuları ile bilinir. ‘ Kusursuz aşk ‘ anlamına gelen bu tatlı çiçekler, farklı renkleri ile farklı anlamlar taşır. Kırmızı laleler en güçlü şekilde gerçek aşkı anlatırken, mor laleler sadakati temsil eder. Sarı lalelerin anlamı umutsuz aşkları anlatmıştır. Beyaz laleler ise karşınızdaki insana ne kadar değer verdiğinizi gösterir. 

Kırmızı Güller

Hemen hemen her yerde de bilindiği gibi kırmızı gül, en romantik çiçek olarak hüküm sürer. Keşfedilen birçok çiçek gibi kırmızı güller de farklı tonları ile farklı anlamlar taşır. Örneğin canlıı rengi ile kırmızı gül romantizmi, bordo gül ise kavuşamayan aşıkları temsil etmektedir. Klasik gül, en değerli sevginizi gösterebilmek için mükemmel bir seçimdir. 

Karanfil

Aşkın simgesi haline gelen birçok çiçekten bir diğeri de karanfillerdir. Karanfiller sadakati ve farklılığı simgelemektedir. Daha açık tonlarda olan karanfiller, genellikle karşınızdaki insana olan hayranlığınızı ifade etmek için kullanılır. Koyu renkte olan karanfiller, daha derinde olan sevgi ve şefkat duygularını ifade eder. Beyaz karanfiller ise saflık ve mutlulukla ilişkilendirilir. 

Orkide

Çiçek dünyasının popüler isimlerinden olan orkideler, gizemli yapısı ile yıllardır zerafet ve lüksü temsil etmiştir. Bu egzotik çiçek aynı zamanda sevgiyi, saflığı ve gücü sembolize eder. Karşınızdaki insana değer verdiğinizi anlatacak mükemmel bir hediyedir. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler