Bahçe Dekorasyon Fikirleri

Siz de evinizde en çok bahçede oturmayı sevenlerden misiniz? Yaz kış farketmeksizin bahçemizde oturmak, ailemizle arkadaşlarımızla keyifle bir kahve içebilmek bizlere huzur verebiliyor. Küçük ya da büyük olması hiç önemli değil, sizler de bahçenizi güzel dekore ederek vakit geçirdiğiniz ortamı daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Siz de evinizde en çok bahçede oturmayı sevenlerden misiniz? Yaz kış farketmeksizin bahçemizde oturmak, ailemizle arkadaşlarımızla keyifle bir kahve içebilmek bizlere huzur verebiliyor. Küçük ya da büyük olması hiç önemli değil, sizler de bahçenizi güzel dekore ederek vakit geçirdiğiniz ortamı daha keyifli hale getirebilirsiniz. İlginç bahçe tasarımları nasıl olabilir diyorsanız buyurun yazımıza...


Öncelikle bahçenize mobilya seçimi yaparken hem konforuna hem de görselliğine özen göstermelisiniz. Burada çok vakit geçirecekseniz hem gözünüze hitap ederek bahçe ile uyumlu olmalı, hem de uzun süre kullanımda sizi rahatsız etmeyecek olmalı. Aynı zamanda fonksiyonel ve uzun vadede kullanılabilecek kadar dayanıklı olması da oldukça önemlidir. Eğer bahçeniz bir kış bahçesi gibi kapalı değilse, yağmur gibi dış faktörlerden etkilenmeyecek bir mobilya takımı seçmenizde fayda var. Aksi takdirde her sene mobilya değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.


Fıçıdan ve Araba Lastiklerinden Saksı 


İçinde rengarenk çiçeklerin olduğu saksılar bahçenize renk verecektir. Mobilya seçimi yaparken aldığınız koltuk takımının rengine uygun bir kaç saksıyı bahçenizin çeşitli yerlerine yerleştirerek renkli bir dekorasyonun ilk adımını atabilirsiniz. Çiçekleriniz ile aynı renkte büyük yastıklar alarak renk uyumu yaratabilirsiniz. Saksınızı herkesin kullandığı plastik saksılar yerine fıçıdan saksı yaparak daha çekici bir görüntü yaratabilirsiniz. Başka bir seçenek olarak kullanılmayan araba lastiklerini rengarenk boyayarak içlerini saksı olarak kullanabilirsiniz. Çok renkli ve orjinal bir görüntü olacaktır.

 

Yapay Taşlar 


Yapay taşlar bahçe dekorları deyince aklımıza ilk gelen detaylardan biridir. Çimenin az olduğu bölgelere seçtiğiniz renkte yapay taşlar döşeyerek ortamın havasını farklılaştırabilirsiniz.


Bisiklet Dekoru 


Son zamanlarda kullanılmayan bisikletleri dekor olarak kullanma modasına mutlaka denk gelmişsinizdir.  Kullanılmayan eski bir bisikletinizi alın, daha sonra onu istediğiniz renge boyayın ve bahçenizin dilediğiniz yerine yerleştirin.


Dekoratif Süs Havuzu  


Havuzumuz yok diye üzülmeyin, dekoratif süs havuzlarıyla havuzunuz olduğunu hissedebilirsiniz. Çeşitli boyutlarda süs havuzunu  bahçenizin ortasına yerleştirip suyun sesini dinleyerek huzur bulabilirsiniz. Aynı zamanda kademe kademe döşenecek bir süs havuzu küçük bir şelale görünümü de yaratabilir. 


Kullanılmayan Yağmur Çizmelerinden Duvar Süsü 


Evet doğru okuyorsunuz, kullanmadığınız yağmur çizmeleriniz var ise onları duvarınıza asarak çok güzel bir görüntü yakalayabileceğinizi söylüyoruz. Birkaç çizmeyi tıpkı lastikleri boyamanızı önerdiğimiz gibi rengarenk yapmanızı öneriyoruz. Çizmeleri boyadıktan sonra onları duvarınıza asabilirsiniz. Üzerlerine belki ailenizdeki kişilerin isimlerini de yazabilirsiniz. Ya da daha güzel gözükmesini istiyorsanız içinden çiçek çıkacak şekilde duvara asılı saksılar haline de getirebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler