Bakımı Kolay Ev Çiçekleri

Evinizi harika çiçeklerle doldurmak istiyorsanız fakat onlara bakmak için örneğin yeteri kadar zamanınız yok ise; biraz dikkat gerektirse de, bakımı kolay ev çiçekleri ve fazla zaman almayan bitkiler var. Zevkinize hitap eden bitkiler bulmanız elbette mümkün.

Evinizi harika çiçeklerle doldurmak istiyorsanız fakat onlara bakmak için örneğin yeteri kadar zamanınız yok ise; biraz dikkat gerektirse de, bakımı kolay ev çiçekleri ve fazla zaman almayan bitkiler var. Zevkinize hitap eden bitkiler bulmanız elbette mümkün.

Sukulent ve Kaktüs

Bakımı kolay ev çiçekleri arasında en bilinenleri kaktüs ve sukulentlerdir. Bulundukları ortama hoş bir hava katmanın yanında, sık sık sulanmalarına da gerek yoktur.

Sardunya

Bağımsız olarak büyüyen ve birçok farklı renkte çiçekler açan bir bitki olan sardunya, bakımı kolay ev çiçekleri örneklerinden biri. Pek çok evin balkonlarında sardunyaya rastlıyoruz. Harika görünümü ile ortamı oldukça güzelleştirebiliyor ve bunun karşılığında ise çok az ilgi istiyor.

Aloe Vera

Aloe vera dekoratif bir bitki olmanın yanında, büyümesinin ve bakımının kolaylığı gibi avantajlara da sahip. Ayrıca cildiniz için de birçok faydalı özelliğe sahiptir. Aloe vera çok fazla ışığa veya çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise çiçeğinizin doğrudan güneş ışığı almasından kaçınmak ve sulama işlemini ise yalnızca çiçeğin toprağı tamamen kuruduğunda yapmaktır. Özellikle soğuğa karşı hassas olduğunu bilmekte fayda var; bu nedenle ideal olan, çiçeğinizi evinizin içinde konumlandırmak olacaktır.

Sarmaşık

Çeşitli iç mekan çiçekleri arasında sarmaşık, aralarında bakımı en kolay olanlardan biridir, ayrıca çok fazla ışık alması gerekmez. Uzun süre sulanmadan yaşayabildiği için oldukça dayanıklı bir ev bitkisidir. Ayrıca saksıda kolayca yetiştirilebilirler. Daireler için en uygun olanları, daha küçük boyutlu ve yavaş büyüyen çeşitleridir.

Sansevieria (Paşa Kılıcı)

Bu bitki cinsi içinde pek çok tür vardır, ancak yaprakların renkleri ve şekilleri değişiklik gösterse de, temel özellikleri her bir tür için hemen hemen aynıdır. Evde sahip olunabilecek ve bakımı en kolay bitki cinslerinden biridir. Ayda bir sulamanız yeterli olacaktır, çünkü çok fazla suya ihtiyaç duymazlar ve fazla ışık almaları gerekmeden köşelerde bile yaşayabilirler. 

Zamioculcas Zamiifolia (Zamia Çiçeği)

Bakımı kolay ev çiçekleri arasında örnek verilebilecek başka bir ev bitkisi Zamioculcas Zamiifolia'dır. Zaman zaman, kullanımı aslında doğru olmasa da Zamia çiçeği olarak da adlandırılırlar.

Doğrudan yerden filizlenen ve maksimum 50-60 santimetre yüksekliğe ulaşabilen etli gövdeye sahip bir bitkidir. Aynı zamanda yaprakları da etli ve parlaktır. Ayda bir veya iki kez bir bardak su vermek yeterlidir.

Bakımı kolay ev çiçekleri ile ilgili dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri sulamada aşırıya kaçmamak ve toprağı zaten nemli olan bir bitkiyi sulamamaktır. Toprağa parmağınızı sokup, çiçeğinizin su durumunu kontrol edebilirsiniz; nemli bir toprak hissederseniz çiçeğinizi sulamak için uygun bir zaman olarak düşünebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler