Bambu Bakımı Nasıl Yapılır?

Bambu çoğunlukla Asya Kıtası'nda yetişen, binden fazla alt türü bulunan odunsu bir bitkidir. Giyimden mutfak eşyalarına hatta oyuncaklara kadar birçok sektörde bambu bitkisi kullanılmaktadır. Bambu çiçeği görsel olarak bulunduğu ortama hoşluk verir ve insan ruhuna iyi gelir. Aynı zamanda şans çiçeği olarak da bilinir.

Bambu Bakımı Nasıl Yapılır?

Bambu çoğunlukla Asya Kıtası'nda yetişen, binden fazla alt türü bulunan odunsu bir bitkidir. Ekolojik olması sebebiyle giyimden mutfak eşyalarına hatta oyuncaklara kadar birçok sektörde bambu bitkisinden yararlanılmaktadır. Bambu türleri Asya, Güney ve Kuzey Amerika ve Afrika'da bulunurlar.

En büyük bambu türleri 80 cm kalınlığa ve 38 metre uzunluğa kadar varabilir.

Bazı bambu türleri çok seyrek çiçek açar ve bu bazen 10 yılda bir ya da daha az olabilir.

Bambu çiçeği görsel olarak hoşluk verir ve insan ruhuna iyi geldiği düşünülür. Aynı zamanda şans çiçeği olarak da bilinir. Ev, işyeri ortamlarında, bahçelerde bambu çiçeği yetiştirelerin sayısı gün geçtikçe daha çok artmaktadır.

Bambu, orkide gibi diğer çiçek türlerine nazaran bakımı kolay bir bitki olmasından dolayı çok tercih edilmektedir. Ayrıca bambu, sene boyunca yeşil kalır ve bulunduğu ortama dekoratif bir görüntü verir. Kalın bir gövde yapısına sahip olduğu için bambu bitkisi aynı zamanda uzun ömürlü olması ile de bilinir.

Bunların yanında Bambu, antibakteriyel olduğu için herhangi bir mikrop barındırmaz. Kullanılan bir bambbu yemek kaşığı, sıradan birtahta kaşığa oranla çok daha sağlıklıdır. Bambu çiçeği suya karşı dirençlidir. Suya maruz kaldığında suyu çekmez ya da eğilip bükülmez. Doğa dostu bir bitkidir bambu çiçeği. Doğaya geri döner ve çevre kirliliğine sebep olmaz.

 

Bambu Bakımı Önemli Bilgiler

Bitkinin sulanması, bulunduğu konum ve ortamın ısısı önemli faktörlerdir. Her çiçek gibi bambu çiçeğinin bakımının da bazı püf noktaları vardır. Bunlar;

1) Sulama

  • Bambu çiçeği yetiştirirken mutlaka klorsuz ya da kaynatılıp dinlendirilen su tercih edilmelidir.
  • Bambu suda yetiştiriliyor ise, su miktarı 10 cm kadar olmalı. Haftada bir kere de suyu yenilenmelidir.
  • Bambu toprakta yetiştirece ise, toprağın her zaman nemli olması sağlanmalıdır.

2) Konumlandırma

  • Bambu çiçeği için özel bir konumlandırmaya gerek yoktur.
  • Ancak aydınlık, gün ışığı alan yere koymanız çok daha verimli yetişmesini sağlar.

3) Isı

  • Bambu çiçeğinin bulunduğu ortamdaki ısı ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır.
  • Ilık bir ortam ısısı yeterlidir.

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler