Banyolar genel olarak kapalı bir alanda yer aldığı için havasız ve boğucu bir ortam olarak bilinir. Ancak bazı banyolara renk katmak için yapabileceğiniz pek çok alternatif bulunuyor. Özellikle yeşilin gücünü banyonuza taşımak isterseniz çiçeklerden ilham alabilirsiniz. 

Genel olarak evin birden farklı köşesinde canlı çiçeklere yer vermek mümkün. Banyolar ise bu çiçeklerden mahrum kalan karanlık bölgeler olarak biliniyor. Ancak en karanlık ve küçük banyoya dahi uyum sağlayan taze bitki türleri bulabilirsiniz. Farklı ve hoş görünümü ile dikkat çeken çiçekleri banyonuza taşımanın tam zamanı. 

Banyonuzda fark yaratan kokusu ve görüntüsü ile dikkatleri üzerine çeken çiçekler sayesinde evinizin en güzel köşesi burası olabilir. Evindeki banyoya farklı bir soluk kazandırmak isteyen herkes hangi çiçekleri kullanması gerektiğini merak eder. Özellikle enerjinizi yükselten çiçeklerden destek alarak banyonuzu çok daha sıcak bir hale getirebilirsiniz. 

İşte banyonuza renk katacak çiçek önerileri;

Devetabanı 

Devetabanı görkemli yapısı ve yaprakları ile banyonuza ihtişam katıyor. Bu bitki ışığa çok ihtiyaç duymadığı için tam banyonuza göre. Tropikal bir bitki olduğundan nemli banyonuza da gayet rahat uyum sağlayacaktır.

Aloe Vera

Banyonuzda gün ışığı alan bir pencere bulunuyorsa aloe vera tam size göre. Sulama ve bakım gibi dertleri olmayan aloe vera bitkisine banyonun nemi yetecektir. 

Eğrelti Otu 

Banyonuzda tropikal bir hava yaratmak istiyorsanız aşk merdiveni olarak bilinen eğrelti otlarını tercih edebilirsiniz. Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitkiyi banyonuza yerleştirebilirsiniz. 

Bambu 

Banyonuzda toprak ve saksı ile uğraşmak istemiyorsanız saksı çiçeklerinin yanı sıra suda yaşayan bambuları tercih edebilirsiniz. Bambulara bakarken haftada 2 kez suyunu değiştirmeyi ihmal etmeyin. 

Orkide 

Bolca nem seven orkideleri banyonuza yerleştirerek hoş bir görünüm yaratabilirsiniz. Biraz ışık ve dikkat de eklersiniz orkide ile banyonuzda fark yaratabilirsiniz. 

Sarmaşık

Banyonuzda her yere uzanan ve dallı budaklı görünümü ile yaşanmışlık hissi yaratan bir bitki arıyorsanız doğru seçenek sarmaşıklar. Hoş görüntüsü ile dikkat çeken sarmaşıklar aynı zamanda bulundukları ortama ferah bir hava da katarlar.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler