Barış Çiçeği Bakımı

Zarif görüntüsü ile her ortamda kendine yer bulan bitkilerden biri barış çiçeği... Bulunduğu ortama şık bir görünüm kazandıran barış çiçeği, kolay bakımı sayesinde tercih listelerinin başında yer alıyor.

Zarif görüntüsü ile her ortamda kendine yer bulan bitkilerden biri barış çiçeği... Bulunduğu ortama şık bir görünüm kazandıran barış çiçeği, kolay bakımı sayesinde tercih listelerinin başında yer alıyor.

Halk arasında yelken çiçeği adıyla bilinen bu tür tıpkı bir yelken gibi açık ve görkemli yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Göz alıcı yeşil ile beyazın muhteşem uyumunu gördüğünüz barış çiçeğini birçok alanda kolayca yetiştirebilirsiniz. Bakımıyla kolaylık sağlayan bu çiçek ev ve iş ortamlarında sıklıkla tercih edilen türlerden biri. Her ne kadar bakımı kolay gibi görünse de bazı adımları dikkatli bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Rengi ve hoş görünümünün  yanı sıra huzur veren yapısıyla da ortama ayrı bir hava katıyor. Toprak seçimi ve saksı detaylarına dikkat ederek barış çiçeğinin bakımı ile ilgili ilk adımı atabilirsiniz. Barış çiçeğinin sulama şekli, bakım önerileri ve daha birçok şeye göz atarak sağlıklı bir şekilde büyümesini izleyebilirsiniz. 

             

 

İşte barış çiçeğini büyütürken uygulamanız gereken bazı bakım önerileri;


Toprak seçimi 

Parlak yeşil rengi ile gözlerinizi kamaştıran barış çiçeği için uygun toprağı seçmeniz önemli adımların başında geliyor. Ona uygun olmayan bir toprak ile başlangıç yapmanız ömrünün kısalmasına neden olabilir. Minerale ihtiyaç duyan barış çiçeğinin toprağında bu detayın bol miktarda yer alması gerekiyor. Mineralli topraklarda daha verimli hale gelen  bu çiçek için doğru toprağı seçerek işe başlayabilirsiniz. Bunun için torf ve lif bakımından yüksek olan topraklara yönelebilirsiniz. Uygun toprağı nereden temin edeceğinizi bilmiyorsanız çiçeklerle iletişime geçmek işinizi kolaylaştırabilir. 

Güneş ışığı 

Çoğu bitki için güneş ışığı olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Barış çiçeği ise belli bir sıcaklık aralığına kadar güneşten hoşlanan türlerden. Bu çiçek türü direk olarak güneşle temastan hoşlanmayan çiçeklerden biri. Barış çiçeği her ne kadar güneşi direkt olarak almak istemese de aydınlık ortamlarda daha verimli hale geliyor. Güneş almayan ve çok karanlık olmayan hafif gölgeli alanları tercih ederek büyümesini izleyebilirsiniz. 

Ortam seçimi 

Barış çiçeği aydınlık ve ferah hava koşullarında kendini gösteren çiçeklerden biri. Bu nedenle çiçeği koyacağınız alana göre verim kısmında değişiklikler olabilir. Evinizin direkt olarak güneş almayan ama aydınlık olan bir bölgesine yerleştirebilirsiniz. 

Ortam sıcaklığı 

Çiçeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve canlılığını koruması için uygun sıcaklıkta yaşaması gerekiyor. Mevsim şartlarına göre çiçeğin bulunduğu alanın sıcaklığı değişebilir. Size düşen görev, çiçeğin yaşayabileceği ideal sıcaklığı geçmemek. Yıl boyunca çiçeğinizi 10-28 derece sıcaklık aralığında tutabilir ve canlı görünümünü koruyabilirsiniz. 

Sulama 

Barış çiçeğini sularken toprağın nemine dikkat ederek kurumasını engellemek bakımın ilk şartı. Yaz ve kış aylarına göre çiçeği sulama rutininiz değişiklik gösterir. Yaz aylarında toprak kolay kuruduğu için sulama sıklığını artırabilirsiniz. Kış aylarında ise haftada 1 ya da 2 kez sulama yapmanız yeterli olabilir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler