Böcekleri Uzak Tutan Bitkiler

Yaz aylarını hemen hemen hepimiz çok seviyoruz ama yaz ayları aynı zamanda her yıl sinek, hamam böceği ve karınca saldırısını da beraberinde getiriyor. Dürüst olmak gerekirse bu davetsiz misafirlerin evimizde olması bize rahatsızlık veriyor. Sürekli yanımızda bulundurmamız gereken böcek ilaçları da bir yerden sonra canımızı sıkmaya yetiyor. 

Yaz aylarını hemen hemen hepimiz çok seviyoruz ama yaz ayları aynı zamanda her yıl sinek, hamam böceği ve karınca saldırısını da beraberinde getiriyor. Dürüst olmak gerekirse bu davetsiz misafirlerin evimizde olması bize rahatsızlık veriyor. Sürekli yanımızda bulundurmamız gereken böcek ilaçları da bir yerden sonra canımızı sıkmaya yetiyor. 

Bazı bilgilere göre taze bitkilerin stratejik kullanmanın evimizde bulunan böcekleri azalttığı söyleniyor. Neyse ki tabiat, haşerelerle savaşmamızın ve onları uzak tutmanın yollarını bizlere sunuyor. Bazı özel bitkiler, belirli özellikleriyle böceklerin dayanamayacağı kokular yayar. Evinizde bulunan böcekleri uzak tutmak için bulundurmanız gereken en iyi bitkilerden bazıları bu yazımızda! Bu bitkiler sadece böcekleri uzak tutmakla kalmayacaklar, aynı zamanda harika görünüp mis gibi koku yayılımı yapacaklardır.

Mis Kokulu Fesleğen

Kendi işini seven herhangi bir şef, her zaman fesleğen yapraklarını değerlendirmenin bir yolunu bulacaktır. Salatalarda, makarnalarda, çorbalarda ve birçok yemek tariflerinde harikalar yaratmak için fesleğene yönelecektir. Aynı durum böcekler için geçerli değildir. Böceklerin fesleğeni sevmediği bilinir. Böcekleri evinizden uzak tutmak için kapınızın önüne bırakacağınız fesleğen saksıları, onları uzaklaştırmak için çok etkili olacaktır. 

Güzelliklerle Dolu Krizantemler

Bir saksı çiçeği olan krizantemler, iç mekan havasını arındırma yeteneğine sahip olduğu bilinir. Bu özelliğinin dışın bu bitki; hamam böceklerini, karıncaları, pireleri ve tahtakuruları uzaklaştırmada da etkilidir. Güzel görüntülerinden dolayı evin her yerine yerleştirmekten çekinmeyin.

Sevilen Kokusu ile Lavanta

Kokusu ile tanıyıp sevdiğimiz lavantalar, rahatlamaya yardımcı olup stresi azalttığı bilinmektedir. Bizim sevdiğimiz kokuların zararlıları uzaklaştırması ne tuhaf! Lavanta, giysilere hoş koku vermesi ve aynı zamanda güveleri uzaklaştırmak için kullanılıyor. Bu durum da büyüklerimizin giysi dolabına lavanta koymalarının sebebini açıklıyor. Sivrisinekleri, pireleri ve güveleri uzaklaştırmak için evinizde lavantalardan oluşan bir bahçe yaratabilirsiniz.

Böcek Uzaklaştıran Limon Otu

Limon otu içerisinde bulunan koku, böcek uzaklaştırma konusunda çok iyi görev görür. Bizler için hoş kokulu olan bu bitki, sivrisinekler için kabus olabilir. Genellikle keskin kokuları oldukları için sivrisineklerin geçebileceği yerlere, kapı ve pencerelerin kenarlarına limon otu dikmeyi tercih edebilirsiniz.

Farklı Çeşitleri ile Kadife Çiçeği

Farklı çeşitleri olan bu çiçek, sivrisinekleri ve kemirgenleri bulunduğu ortamdan uzaklaştıran kokuya sahiptir. Bu güzel çiçekleri evinizin çevresine ya da odanıza bırakabilirsiniz.

Keskin Kokulu Nane

Lavanta ve kadife çiçeğinde olduğu gibi nane çiçeğinin kokusu da böcek uzaklaştırma konusunda tam bir uzmandır. Nane bitkisinden elde edebileceğiniz yağlar ile yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu özelliği taşır. Naneler, agresif bir şekilde yayıldıkları için hemen hemen bütün saksılarda yetişir. Bahçelere yerleştirilen nane saksıları sivrisinekleri uzaklaştıracaktır.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler