Burçlara Göre Çiçekler

Burcunuz ile uyumlu olan birçok şeye ekstra ilgi duyabilirsiniz. Burcunuzla uyumlu renkler ve objeleri hayatınızda bulundurmak istiyor olabilirsiniz. Size uygun çiçek ve bitki çeşitleri de bunlar arasında alır. Burçlara göre çiçek çeşitlerini öğrenerek hayatınıza yeni şeyler dahil edebilirsiniz.

Burcunuz ile uyumlu olan birçok şeye ekstra ilgi duyabilirsiniz. Burcunuzla uyumlu renkler ve objeleri hayatınızda bulundurmak istiyor olabilirsiniz. Size uygun çiçek ve bitki çeşitleri de bunlar arasında alır. Burçlara göre çiçek çeşitlerini öğrenerek hayatınıza yeni şeyler dahil edebilirsiniz. Burçlara göre çiçekler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

 

burclara-gore-cicekler

Koç burcuna uygun çiçekler

İlkbahar aylarına denk gelen koç burcu aynı zamanda bahar çiçekleriyle de ilişkili bir haldedir. Onlarla uyum içinde olan güller ve deve dikeni bu özelliği nedeniyle koç burcunun dikkatini çeker.


Boğa burcuna uygun çiçekler 

Toprak burcu olarak bilinen boğalar, doğaya ve toprağa karşı aşırı tutkuludur. Yemyeşil bir görünüm sunan birçok çiçek türünü her an yanında taşımak isteyebilirler. Özellikle kiraz çiçeği ve nergis boğa burcunun dikkatini çeker.


İkizler burcuna uygun çiçekler 

Meraklı yapısı ile dikkat çeken ikizler burcu, pek kimsenin bilmediği çiçek türlerine ayrıca ilgi gösterir. Kimsede olmayana sahip olmak için daima yeni ve farklı çiçekler tercih eder. Bu nedenle vahşi güller ve orkide türlerini balkonunda ağırlamak isteyebilirler.


Yengeç burcuna uygun çiçekler 

Yengeç burcu uğraştıran bahçe işleri ve çiçekler ile ilgilenmekten aşırı keyif alır. Bu nedenle tohum olarak çiçekleri dikerek, büyümesini izlemeyi tercih eder. Gün içinde ortaya çıkan çiçeklerin yanı sıra gece açan çiçeklere de ayrıca önem verirler.


Aslan burcuna uygun çiçekler 

Aslan burcundaki kişiler çoğunlukla büyük ve görkemli çiçekleri etrafında görmek ister. Lilyum tarzı çiçeklerle ilgilenmeyi ve etrafından görmeyi tercih ederler. Sarı renge sahip birçok çiçek onların favorileri arasında yer alır.


Başak burcuna uygun çiçekler 

Ayrıntılarla ilgilenen başak burcu çiçeklerden ziyade onların budama ve bakım işlerine ilgi duyar. Portakal çiçeği gibi narin türlerle vakit geçirmek onlara büyük keyif verir.


Terazi burcuna uygun çiçekler 

Terazi burcu için tasarım çiçekleri ve vazolar ayrı bir önem taşır. Nane ve adaçayı gibi türler başta olmak üzere birçok kombine ev sahipliği yapan yeşil tonları onlara aşırı bir sakinlik verir.

Akrep burcuna uygun çiçekler 

Akrep burcu siyah orkide ve fener çiçeği gibi egzotik çeşitlerle ilgilenir. Klasik sonbahar çiçeklerini onların balkonunda ve bahçesinde görebilirsiniz.


Yay burcuna uygun çiçekler 

Yay burçlarının ise en çok birbirinden güzel karanfillerle bir bağı bulunur. Düğünlerde en çok tercih edilen çiçeklerden biri olan karanfiller yay burçlarının bu romantik özelliğini yansıtırlar. Kadınsı dokunuşları ve narin çiçekleri ile karanfiller, herhangi birisini mutlu etmeye yeter de artar bile! 

 

 

Oğlak burcuna uygun çiçekler

Hercai menekşeler her yıl yeniden açmaları gibi özellikleri ile azimli olarak kabul edilen çiçeklerdendir. Yeni yıl ile birlikte ilk açmaya başlayan çiçeklerden olan hercai menekşeler azimli ve oldukça kararlı bir yapıya sahip olan oğlak burcu insanların da simgesi haline gelmiştir.

 

Kova burcuna uygun çiçekler

Narin orkideler, kova burçları ile oldukça fazla ortak noktaya sahiplerdir. Orkideler içerisinde olduğu ortama güzellik katmakla yetinmez birine alabileceğiniz en güzel hediyelerden biridir de. 

 

Balık burcuna uygun çiçekler

Geleneksel ve zarif olan nilüferler su üzerinde duran yuvarlak yapıdaki çiçekleriyle meşhurdur. Balık burcu insanlarının hayata sanatsal ve meraklı yaklaşımları sayesinde nilüferler onlar için en uyumlu çiçeklerden biridir. 


 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler