Çiçek Böcekleri İçin Doğal Çözümler

Genellikle bahçelerimiz ve çiçeklerimiz yaprak bitlerinden, karıncalardan veya böceklerin istilasından etkilenir. Pek çok mağazada bulunabilen ve çiçeklerimizi böceklerden korumak için kullanılan böcek öldürme ilaçları ya da diğer adıyla pestisitler pek çok kimyasal içeriyor. 

Genellikle bahçelerimiz ve çiçeklerimiz yaprak bitlerinden, karıncalardan veya böceklerin istilasından etkilenir. Pek çok mağazada bulunabilen ve çiçeklerimizi böceklerden korumak için kullanılan böcek öldürme ilaçları ya da diğer adıyla pestisitler pek çok kimyasal içeriyor. 

Böcek ilaçları, aynı zamanda potansiyel olarak insanlar için de toksiktir. Sağlık üzerinde zararlı etkileri olabilir, örneğin kansere neden olabilir veya üreme, bağışıklık sistemi veya sinir sistemi için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kullanımlarına izin verilmeden önce, pestisitler tüm olası sağlık etkileri açısından incelenmelidirler.

Kimyasal böcek ilaçları icat edilmeden çok önce, insanlar çiçek böcekleri için doğal çözümler uygularlardı. Kimyasal pestisitlere alternatif olan çiçek böcekleri için doğal çözümler evde kolaylıkla uygulanabilir ve çiçeklerimizi zararlılardan kurtarabilir.


Sarımsak


Sarımsak, güçlü bir böcek kovucudur. Bu karışımı hazırlamak için; bir baş sarımsak, iki bardak su ile birlikte karıştırıcıda ezilmelidir. Karışımı bir gün dinlendirin ve ardından 2-3 litre kadar su daha ekleyin. Bu yöntem çiçeklerin yapraklarına direk püskürtme yapılarak uygulanabilir.


Domates


Domates yaprakları alkaloidler bakımından zengindir, yaprak bitleri, solucanlar ve tırtıllar için mükemmel bir kovucudur. İki su bardağını dolduracak miktarda doğranmış domates yapraklarını hazırlayın ve içine su ekleyin. En az bir gece bekletin ve karışımı iki bardak suyla seyreltin. Bu karışımı eğer evde evcil hayvanlarınız varsa onlardan uzak tutmak çok önemlidir çünkü karışım onlar için zehirli olabilir.


Yumurta Kabuğu


Yumurta kabuklar, toprak için iyi bir gübredir. Aynı zamanda salyangozlar, bazı tırtıllar ve çiçek böcekleri için doğal çözümler arasındadır. Bir yumurtanın kabuklar ezilir ve toz haline gelene kadar iyice ufalanır. Ardından yumurta kabuğu tozu bitkilerin tabanına serpilir.


Kişniş


Akar ya maytları sona erdirmek için kişniş harika bir çözümdür. Kişniş yaklaşık olarak 10 dakika kadar su ile kaynatılmalı, ardından karışım süzülmeli ve sprey yardımı ile püskürtülmelidir.


Isırgan Otu


Isırgan otu; dokunursanız tahrişe neden olabilen bir bitki olsa da, yaprak bitlerinden kurtulmanız için uygulayabileceğiniz bir çözüm olabilir. Aynı zamanda ısırgan otu, toprağınız için gübre kaynağı da olabilir. 100 gram ısırgan otunu 10 litre su ile karıştırıp 4 gün dinlendirin ve karışımınız 4 gün bekledikten sonra kullanıma hazır hale gelecektir.


Fesleğen


Bitkilerin etrafına kadife çiçeği veya fesleğen dikmek, beyaz sinekleri önlemek için uygulanabilecek harika bir çözümdür.


İnek Sütü


Çiçeklerinizi istila eden böceklerin yumurtalarını öldürmek için inek sütü kullanımı faydalı olabilir. Pastörize edilmemiş, yarım bardak taze inek sütünü 4 bardak un ve 20 litre su ile karıştırdıktan sonra karışımı çiçeklerinizde kullanabilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler