Çiçek Festivalleriyle Ünlü Şehirler

Çiçekler en güzel sanat eserleridir. Güzel kokuları, dokuları, renkleri ve benzersiz desenleri ile doğanın bize sunduğu sanattır çiçekler. Ve bir çok ülke çiçeklerin bu doğal güzelliğinden yararlanarak çiçek festivalleri yapıyor.

Çiçekler en güzel sanat eserleridir. Güzel kokuları, dokuları, renkleri ve benzersiz desenleri ile doğanın bize sunduğu sanattır çiçekler. Ve bir çok ülke çiçeklerin bu doğal güzelliğinden yararlanarak çiçek festivalleri yapıyor. Eğer siz de seyahatlerinizi planlarken ülkelerdeki festival zamanlarını takip ediyorsanız bu yazıyı kesinlikle okumanızı tavsiye ediyoruz. 

1. Bloemencorso Festivali & Çiçek Alayı - Hollanda

Hollanda denince akla ilk gelen şey Hollanda laleleri oluyor. Ancak hollanda laleler dışında daha birçok güzel çiçeğe ev sahipliği yapıyor. Her yıl eylül ayının ilk pazartesi düzenlenen festivalde farklı çiçek peyzaj düzenlemeleri ile Hollandaya gelen turistlerin ve Hollanda halkının beğenisine sunuluyor. Bloemencorso Festivali’nde yıllar öncesinden gelen bir gelenek olarak sadece yıldız çiçeği kullanıldığı söyleniyor. Aynı zamanda her yıl nisan ayının üçüncü haftasında yine birbirinden güzel çiçeklerle hazırlanmış aranjmanlar ile bir çiçek alayı gerçekleştiriliyor.  

2. Çiçek Halı Festivali - Belçika 

Brüksel'de gerçekleştirilen bu festival iki yılda bir Ağustos ayında yapılıyor. İki bin metrekarelik bir alanda yapılan bu festivalde çiçeklerden yapılan halı ve kilimler halkın beğenisine sunuluyor.  

 

3. İstanbul Lale Festivali 

İstanbul Lale çiçeğinin anavatanı olarak kabul edilir. Tarihte ismini Lale’den alan bir dönem bile vardır. Bu festival başlıca Gülhane Parkı olmak üzere şehirin birçok yerinde yapılmaktadır. Gülhane Parkı ve şehrin çeşitli yerleri lalelerle süslenerek güzel bir görüntü yaratılıyor. 

4. Sakura Festivali - Japonya 

Sakura Festivali, bahar aylarında kiraz çiçeklerinin açtığı dönemde yapılır. Bu festivalde herkes o büyülü pembe ağaçların altında piknik yapıyor. 

5. Mor Salkım Festivali 

Japonların bahçe düzenlerine verdiği önemi bütün dünya biliyor. Nisan ayının ortasında başlayan ve Mayıs ayının sonuna kadar devam eden Mor Salkım Çiçek Festivali en çok ziyaret edilen festivallerden bir tanesi. 

6. Saigon Çiçek Festivali - Vietnam 

Her yıl bahar festivali olarak vietnam’da gerçekleştirilen Saigon çiçek festivali 10 ve 12 gün arası sürüyor. Ancak bu festival Ocak ayında gerçekleştiriliyor çünkü Vietnam'ın ikliminde Ocak ayları yazın yaklaştığı bir aydır. Bu festivalde sokaklarda duvarlara çiçekler ile tablolar oluşturulur ve duvarlara sanatın en güzel hali yansıtılır.  

7. Batalla de Flores - İspanya 

İspanya'nın Valencia şehrinde yapılan bu festivalde adeta kırmızı karanfil yağmuruna tutuluyor. Çiçek savaşı olarak bilinen bu festivalde bütün şehir çiçekler altında kalıyor. Temmuz ayında yapılan festivalde gökyüzünden uçurulan binlerce çiçeği tenis raketi ve benzeri aletlerle müdahale ediliyor. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler