Size verilen ilk çiçeği hatırlıyor musunuz? Belki de sevdiğiniz tarafından size verilen o ilk çiçeği. O an’ı dönüp hatırladığınızda küçücük bir çiçeğin bile manevi değeri paha biçilemezdir. O anlara geri dönmek ve zamanı durdurmanın kolay bir yolu belki de o taze çiçeği kurutmak ve her gördüğünüzde size o günü hatırlatacak bir yöntem aslında çok basit. Gelin o çiçeği nasıl kurutabileceğinize dair sizlere tüyolar verelim. 

Birbirinden Güzel Çiçek Buketleri

Düğünden, nişanlara, sevgililer gününden, yeni iş günü kutlamalarına yaşamamızın her anını daha da güzelleştiren, tebrik denildiğinde akla ilk gelen birbirinden güzel çiçek buketleri mis kokularıyla ruhunuza dokunurken enfes güzellikler de saçar. Bir çoğumuz bu güzel çiçeklerin solup gitmesine göz yummak istemez ve manevi değerini yaşatmak ister. İşte tam da bunu yapabileceğiniz harika bir yöntem de o buketleri kurutmaktır. 

 

Kitapların Arasına Koyun

Kulağa her ne kadar eski moda gelse de çiçekleri kitapların arasına koymak aslında çok etkili bir yöntemdir. Unutulmuş kitap sayfalarında birden karşınıza çıkan, size o eski günleri hatırlatan çiçeği görmenin ve sizi o günlere alıp götüren, kitapların kokusu sinmiş o güzel çiçeklerin modası asla geçmez. Çiçeğinizi kurutmak için seçeceğiniz kitabın büyük ve ağır olmasına dikkat edin. Büyük bir hacme sahip bir kitap bulamıyorsanız eski bir kemer yardımıyla ya da sıradan kalın bir ip yardımıyla kitabı iyice bağlayıp sağlamlaştırabilirsiniz. Kitaptaki yazıların bir kısmı zamanla çiçeğe de bulaşabileceğinden onu boş bir sayfayla ya da temiz bir kumaş parçasıyla muhafaza ederek kitabın arasına koymayı da ihmal etmeyin. 

           

Asarak Kurutun

Çiçekleri havada sadece asarak kurutmak istediğinizde asıl amaç onlara sahip oldukları nemi kaybettirmektir. Bu yöntem aslında oldukça geleneksel bir yöntemdir ve genelde daha geniş bir yer tutan çiçek aranjmanları ve ayçiçeği gibi büyük çiçekler için tercih edilir. Bu yöntemi kullanarak çiçek kurutmak istiyorsanız çiçeklerin türleri de önemli bir unsurdur. Gül gibi sağlam bir yapıya sahip çiçekler ya da lavanta gibi uzun süre dayanabilen çiçekler tercih etmelisiniz. 15-16 santim uzunluğunda kestiğiniz çiçeklerin fazla yapraklarından kurtularak başlayın ve onları bir ip ya da lastik yardımı ile birbirine bağlayın. Sonrasında yapacağınız işlem çok basit. Çiçekleri ters bir şekilde asmanız yeterli. Asacağınız yerin direk güneş ışığına maruz kalmadığından emin olmanız yeterlidir. Püf noktası da çiçekleriniz kuruyunca ömrünü uzatmak amacıyla onlara biraz saç spreyi sıkabilirsiniz.

            

Mikrodalga Yöntemi ile Kurutun

Eğer çiçeklerinizi hızlı ve etkili bir yöntemle kurutmak istiyorsanız mikrodalga kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir. Gerbera papatyası ya da kasımpatı gibi tek bir çiçeği kurutmak için ideal bir yöntemdir. Mikrodalga yöntemi ile çiçek kurutmak için ihtiyacınız olan şeyler mikrodalgaya girebilen bir kap ve silika jel olacaktır. Kimisi ilginç bir şekilde silika jel yerine kedi kumu da tercih edebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler