Çiçek Temalı Dövmeler

Dövme yaptırmadan önce o dövmenin vücudunuzda ömrünüz boyunca kalacağının ve her zaman yanınızda olacağının bilincinde olmanız gerekir. Bu yüzden dövme seçerken seçtiğiniz dövme modeli sizi yansıtmalı ve sizin için anlam ifade etmelidir.

Dövme yaptırmadan önce o dövmenin vücudunuzda ömrünüz boyunca kalacağının ve her zaman yanınızda olacağının bilincinde olmanız gerekir. Bu yüzden dövme seçerken seçtiğiniz dövme modeli sizi yansıtmalı ve sizin için anlam ifade etmelidir.

Çiçekler içerdikleri anlamlar ve orijinal görünümleri ile pek çok dövme sanatçısına da ilham olmuş, birçok insanın vücudunda yer edinmişlerdir. İşte dövmelerde en çok tercih edilen çiçek türlerinden bazıları;

Gül Dövmeleri

gül dövmesi


Gül dövmeleri oldukça klasikleşmiş olmalarına rağmen halen daha pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Derin anlamlar içeren güller, farklı sembollerle bir araya getirildildiğinde eşsiz ve anlamlı dövme tasarımları ortaya çıkabiliyor. İçerdikleri anlam bakımından daha duygusal ve tutkulu kişilerin tercih ettiği gül motifleri, dövme sanatçılarının elinden geçerek pek çok farklı anlamlar da kazanabiliyor.

Lotus Çiçeği Dövmesi

lotus dövmesi


Yağmur ormanlarının kirli sularında bile çiçek açan lotus çiçeği her kötülüğün içerisindeki iyiliği, saflığı ve temizliği ifade eder. İçerdiği bu güzel anlam dekoratif görüntüsü ile birleştiğinde lotus çiçeğinin en çok tercih edilen çiçekler arasında yer almaması mümkün değil.

Zambak Dövmesi

zambak dövmesi

 

Lilyum olarak da bilinen zambaklar zerafetin ve asaletin temsilcisi, beyaz ve hoş kokulu çiçeklerdir. Dışarıdan güçlü duran bu çiçek aslında oldukça kırılgan bir yapıya sahiptir ve masum, kırılgan insanlar tarafından dövme olarak oldukça tercih edilmektedir. Uzun süreli ilişkilerin ve dişiliğin sembolü olan zambak, farklı motiflerle beraber eşsiz tasarımlar haline de getirilmektedir.

Kiraz Çiçeği Dövmesi

kiraz çiçeği dövmesi


Kırılgan ve narin bir yapısı olan kiraz çiçeği bir yandan kadınsı güç ve sevgiyi ifade eder. Zarif görüntüsü ile özellikle minik dövme tercihleri arasında bulunan kiraz çiçeği, farklı çiçekler veya semboller ile birleştirilerek eşsiz bir dövme tasarımı haline getirilebilir.

Papatya Dövmesi

papatya dövmesi

Genelde kadınlar tarafından tercih edilen papatya dövmesi masumiyeti ve saflığı sembolize eder. Yapraklarının uyum içerisinde birleşmesi ve iki renkten oluşması papatyayı arkadaşlığın ve sevginin de temsilcisi haline getiriyor. Birbirlerine sonsuz sevgi ile bağlı olan arkadaşların beraber tercih ettikleri papatya dövmesi dövme sanatçılarının elinde bambaşka bir hal alıyor ve muhteşem dövmeler ortaya çıkıyor.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler