Çiçekler ile Meditasyon

Çiçekler eşsiz güzelliğin ve kokunun vücut bulmuş ender hallerinden biri. Günlük hayatın birçok noktasında çiçeklerin gücünden ve etkisinden sıklıkla yararlanıyorsunuz. Özel günler ve anlar için tercih edilen hediyelerin başında çiçekler var.Güne anlam katan çiçekler farklı kullanım alanları ve etkileri ile sizi şaşırtabiliyor.

Çiçekler eşsiz güzelliğin ve kokunun vücut bulmuş ender hallerinden biri. Günlük hayatın birçok noktasında çiçeklerin gücünden ve etkisinden sıklıkla yararlanıyorsunuz. Özel günler ve anlar için tercih edilen hediyelerin başında çiçekler var.Güne anlam katan çiçekler farklı kullanım alanları ve etkileri ile sizi şaşırtabiliyor.

Özellikle rahatlama ve anı yaşamak söz konusu olduğunda bazı çiçekler meditasyonun olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Birçok çiçek çeşidi rahatlatıcı etkisi ile sizi kendi hayran bırakabilir. Yaşam enerjinizi yükselten çiçek çeşitleri sayesinde hayata bakış açınızı ve hayat kalitenizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Çiçeklerle meditasyon yaparak dingin ve huzurlu anları geride bırakmanız mümkün. Birçok çiçek hoş kokusu, dokusu ve kendine özgü yapısı ile rahatlamanıza yardımcı olabiliyor. Çiçeklerin kokusunu derinden hissetmek birçok kanalın açılmasını ve farklı düşünmenizi sağlıyor. 

Hangi çiçeklerle meditasyon nasıl yapılır diye soruyorsanız aşağıdaki çiçekleri inceleyebilir ve yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz. 


Meditasyonun vazgeçilmezi lotus ile rahatlayın

Her çiçek farklı anlam ve etkileri beraberinde getirir. Birden farklı anlamı ve büyüme aşamaları ile dikkat çeken lotus çiçeği de bunlardan biri. Çamurun içinde büyüyüp gelişe lotus çiçeği bu yapısı ile zor koşullara karşı olan duruşunu ortaya koyuyor. Meditasyonda lotus çiçeğine yer vererek günlük hayattaki sorunlarınıza olan bakış açınızı değiştirebilir ve farklı etkilerini yakından hissedebilirsiniz. Lotus çiçeğinin gelişim evrelerine göre farklı anlamları vardır. Lotus çiçeği ile meditasyon yaparken gerekli olumlamaları kendinize söylemek etkisini bir kat daha artıracaktır. 


Şifalı bir etki için yabani yulaf çiçeğini tercih edin 


Çiçekler özel kokusu ve kendine özgü yapısı ile tahmin ettiğinizden daha fazlasını sunuyor. Her ne kadar çiçekler hayatınıza anlam katan renkleri ile dikkat çekse de farklı amaçlar için de kullanılabilir. Özellikle yabani yulaf çiçeği meditasyon esnasında varlığı aranan türlerden biri. Nefes çalışması yaparken yanınızda yer vereceğiniz yabani yulaf çiçeği ile zihninizin daha önce görmediğiniz bölmelerini aktif hale getirebilirsiniz. 

Klasiklerin ötesinden gelen enerji için  güllere dokunun 


Güller, yıllardır klasikleşmiş etkili ve hoş kokulu çiçeklerin başında geliyor. İçinizde barındırdığınız birçok duygu için size tercüman olan güller birden farklı anlam ve amacı beraberinde getiriyor. Güllerin eşsiz kokusu eşliğinde etkili bir meditasyon yapabilirsiniz. Zihninizin boşalmasını sağlayan gülleri seçerken hangi rengin etkili olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Başta kırmızı renk olmaz üzere birçok renk ile aradığınız meditasyon etkisine ulaşmanız mümkün. 


Begonyaların eşsiz rengi ile kendinizi fark edin 


Günlük hayatta karşınıza çıkan birçok çiçek çeşidi farklı anlamları beraberinde getirir. Klasik anlamların yanı sıra hayatınıza enerji katan meditasyonda kullanacağınız çiçek çeşitleri de vardır. Begonyalar renkli yapısı ve hoş kokusu ile meditasyonunuzun başlıca ürünleri arasında yerini alabilir. Mevsiminde yetiştireceğiniz begonyalar sayesinde zihninizi kolayca tüm stresten arındırabilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler