Çiçeklerden Çerçeve Yapımı

Çiçekler her zaman huzur ve mutluluk verir, kokusu, dokusu bütün stresinizden kurtulmanıza yardımcı olur. Mutlaka bulunduğunuz her ortamda çiçek bulundurmanız sizi dingin bir ruh haline getirecektir. İnsan motivasyonu en çok bulunduğu ortamlara göre şekillenir. Olduğunuz ortamları sizin elinizde.

Çiçekler her zaman huzur ve mutluluk verir, kokusu, dokusu bütün stresinizden kurtulmanıza yardımcı olur. Mutlaka bulunduğunuz her ortamda çiçek bulundurmanız sizi dingin bir ruh haline getirecektir. İnsan motivasyonu en çok bulunduğu ortamlara göre şekillenir. Olduğunuz ortamları sizin elinizde.

Evinizi, ofisinizdeki masanızı iç açıcı bir hale getirmek sizce de güzel olmaz mı ? Bunun için dekoratif ürünler en ideali. Küçük dokunuşlarla evinizde, iş yerinizde kendinize özel bir hava katabilirsiniz. Günümüzde de iç açıcı, motivasyon arttırıcı dekoratif ürünlerin başında duvarlarınızı veya masanızı süsleyecek  çiçekli çerçeveler geliyor. Sevdiğinizden aldığınız atmaya kıyamadığınız çiçekleri, hep saklanması gereken gelin çiçeğinizi veya sizin için anlamı olan çiçekleri kurutarak veya presleyerek bir çerçeve hazırlayabilir ve bulunduğunuz ortamı sizin için daha anlamlı bir hale getirebilirsiniz. Peki bu güzel çerçeveleri nasıl yapabiliriz ? 

Çiçekli Çerçeve Yapımı için Gerekli Malzemeler

İki ağırlık arasında bastırılmış veya kurutulmuş sizin için anlamı olan çiçekler 
Zevkinize göre Çerçeve 
Çerçevenin arka teması için 1 adet  kağıt 
Çift taraflı bant 
makas 

Tamamen hayal gücünüze, yaratıcılığınıza ve isteğinize bağlı olarak çiçekleri kendinize göre çerçeve içerisinde düzenleyip ortasına güzel bir resim ekleyebilir ve sevdiklerinizde pozlarınızı daha özel bir hale getirebilirsiniz. Bu aynı zamanda çok anlamlı bir hediye tavsiyesidir. El emeği olan hediyeler her zaman daha değerlidir. Tanışma yıldönümlerinde, sevdiklerinize ev hediyesi olarak, doğum günlerinde tercih edebileceğiniz estetik ve dekoratif bir hediye olabilir.  

Kurutulmuş Çiçekler için Cam Çerçeveler 

Hepimiz kitapların arasına çiçekler koyup saklamışızdır ve sonra parçalandığı için atmak zorunda kalmışızdır. Artık bizim için değerli olan ancak kurumuş çiçeklerimizi üzülerek çöpe atmak zorunda değiliz çünkü kurumuş çiçeklerimizi değerlendirmenin harika bir yolu var.  Kurutulmuş çiçekleri değerlendirmenin en güzel yolu cam çerçeveleri onlarla süslemektir. Kilitlenebilir cam çerçeveler kullanarak evinizin dekorasyonunu eşsizleştirebilir ve bir tarz yaratabilirsiniz. Çiçeklerinizi ağır bir kitabın arasında koyarak presleyebilir veya kurutabilirsiniz. Çiçeklerinizin yapraklarının tamamen kurutmak istiyorsanız 2 hafta beklemeniz gerekmektedir. Bu süre çiçeğin yapraklarının kalınlığına göre değişiklik gösterebilir. Bir kitap içerisinde birden fazla çiçek kurutabilirsiniz.  Çiçeğinizi kuruttuktan sonra şeffaf ve hızlı kuruyan bir tutkal yardımı ile cam çerçevenin içine yapıştırıyoruz. Duvarlarınızı süsleyecek sizden bir parça hazır. 

Gerekli Malzemeler 
 
Kilitlenebilir şeffaf cam çerçeve 
Şeffaf yapıda bir tutkal 
Yumuşak uçlu bir fırça 
İstenilen türde ve sayıda hoşunuza giden kurutulmuş çiçekler 


whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler