Çiçeklerden Taç Yapımı

Çiçekler klasik görüntüsünden ve amacından öteye geçen birçok farklılığı bir arada sunuyor. Hoş kokusu ile bulunduğu ortama renk katan birden fazla çiçek çeşidi var. Bunun yanı sıra rengarenk taçlara ev sahipliği yapan çiçeklerle farklı bir aksesuara sahip olmak isteyebilirsiniz.

Çiçekler klasik görüntüsünden ve amacından öteye geçen birçok farklılığı bir arada sunuyor. Hoş kokusu ile bulunduğu ortama renk katan birden fazla çiçek çeşidi var. Bunun yanı sıra rengarenk taçlara ev sahipliği yapan çiçeklerle farklı bir aksesuara sahip olmak isteyebilirsiniz.

Özellikle düğün ve davet gibi organizasyonlara özgün tasarımlarla damga vurmak isteyenlerin ilk tercihi çiçeklerden yapılmış taçlar… Canlı çiçeklerle yapacağınız taçlar sayesinde hoş kokulu ve canlı tasarıma sahip bir aksesuar elde edebilirsiniz. Taç yapımı için tercih edeceğiniz çiçeğin türüne göre yapım aşaması ile ilgili ayrıntılar değişiklik gösterir. Öncelikle hangi çiçekten taç yapacağınıza karar vererek ve uygun renkleri seçerek işe koyulabilirsiniz. Mevsiminde toplanmış taze ve hoş kokulu çiçeklerle nasıl bir taç yapacağınızı belirlemek size kalmış. 

Hangi taçla nasıl bir çiçek yaparım diyorsanız aşağıdaki taç modellerine göz atabilirsiniz. 

Papatya ile taç yapımı 

Yemyeşil kırlardan toplanan çiçeklerle harika bir taç yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun  için öncelikle hangi çiçekleri kullanacağınız karar verebilirsiniz. Papatyalarla hoş kokulu ve eşsiz bir taç yapmak için kişinin kafa ölçüsünü alarak işe başlayabilirsiniz. Kafanızla uyum sağlamayan bir taç hoş olmayabilir. Taç için öncelikle uzun saplı iki tutam papatyayı örgü örüyormuş gibi birbirine dolayabilirsiniz. Örgü halini alan bu papatyadan sonra aynı işlemi diğerleri için de uygulayın. Daha sonra bu örgüleri yan yana koyarak yuvarlak bir şekle getirin. Başınıza uygun boyuta geldiğinde taç hazır demektir. Bu yöntemi diğer uzun saplı kır çiçekleri için de kolayca uygulayabilirsiniz. 


Canlı çiçekler ve yeşilliklerle  taç yapımı 

Taze ve hoş kokulu çiçeklerin bir araya gelmesi ile oluşan harika bir taç yapmak isteyebilirsiniz. Günlük kullanımda ve özel günlerinizde şıklığı ile göz kamaştıran taçları yapmak için ihtiyacınız olan bazı malzemeler var. Öncelikle sevdiğiniz canlı çiçek çeşitlerini bir araya toplayarak başlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeleri şöyle sıralayabiliriz; 

çiçek teli 
yeşil çiçek bandı 
makas
yeşillikler 


Çiçek telinin başınıza uygun ölçüde olması için boyutunu ölçerek taç yapımına geçebilirsiniz. Daha sonra kestiğiniz teli çiçek bandı ile sarın. Bantlanan telin üzerine yeşillikleri yerleştirerek işleme devam edebilirsiniz. Seçtiğiniz bant yeşil olduğu için telin varlığını hiç hissetmeyeceksiniz. Adeta yeşil bir dal gibi görebilirsiniz. Göz zevkinize ve hayalinizdeki taç tasarımına göre dilediğiniz yeşilliği ekleyebilirsiniz. Yeşillik aşaması bittikten sonra çiçeklerin saplarını 5 cm uzunluğunda bırakarak yeşilliğin üzerine koyabilirsiniz. Bu işlemi yaparken her yeri çiçekle kaplayıp yeşilliğin kaybolmasına izin vermeyin. Çiçekleri koyduktan sonra tel ile bütünleşmesi için bir başka yeşillik ile dolamaya başlayabilirsiniz. Çiçek sapları sizi rahatsız ediyorsa yeşil çiçek bandı ile ile ufak bir dokunuş yapabilirsiniz. Birleşme esnasında dalların altta kalıp çiçeklerin ön plana çıkmasına özen gösterin. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler