Çiçeklerin Anlamları

Çiçekler farklı yapısı ve hoş kokuları ile hemen hemen herkesin evinde kendine kolayca yer bulur. Çoğu insan çiçeklerin hoş kokusu kadar anlamlarına da dikkat eder. Bazıları çiçek almadan önce hangi türün ne anlama geldiğini öğrenmek ister.

Çiçekler farklı yapısı ve hoş kokuları ile hemen hemen herkesin evinde kendine kolayca yer bulur. Çoğu insan çiçeklerin hoş kokusu kadar anlamlarına da dikkat eder. Bazıları çiçek almadan önce hangi türün ne anlama geldiğini öğrenmek ister.

Anlamına göre de birçok çiçeğe evinde yer vermeyi ya da sevdiklerine hediye etmeyi tercih eder. Çiçeklerin hangi anlamları içerdiğini görmek için ilginizi çeken türlere aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz;


Güller  


Güller, birden farklı renk çeşidi ile her dönem popülerliğini koruyan nadir türler arasında yer alır. Güllerin rengine göre anlamları da değişiklik gösterir. Kırmızı gül herkes için sevgiyi ve aşkı temsil eder. Beyaz gül ise masumluğu ve saflığı ile dikkat çeker. Sarı gül sıcak rengi nedeniyle sevgiyi ve sıcaklığı ifade eder. İnsanlar çiçek hediye ederken bu anlamlara bakarak seçim yapmaya ve mesaj vermeye özen gösterir.

guller

Orkideler  


Orkideler, birden fazla çeşidi ve farklı anlamları beraberinde getirir. Seçtiğiniz orkide çeşidine göre anlamlar değişse de genel olarak zarafetiyle tüm dikkatleri üzerine çeker. Her ortamda ön plana çıkan beyaz orkide çeşitleri masumluğu ve zarifliği temsil eder.

orkideler

Karanfiller  


Karanfiller beyaz, kırmızı, pembe ve sarı gibi canlı renklerle karşınıza çıkar. Her renk farklı bir anlam ve mesaj içerir. Sevgiyi temsil etmek için çoğunlukla kırmızı karanfil tercih edilir. İçtenliğinizi ve samimiyetinizi sunmak için pembe karanfilden yardım alabilirsiniz. Üzüntünüzü iletmek içinse sarı karanfil doğru bir seçim olabilir.

karanfiller


Laleler  


Lalelerin rengine göre alacağınız mesajlar değişiklik gösterir. Çiçekler aracılığıyla mesaj vermek isteyenler anlamına göre tercih yapmayı seçer. Sevginin sembolü haline gelen çiçek çeşitlerinden biri de kırmızı lale olarak bilinir. Tüm sevgilerinizi kırımızı lale ile ifade edebilirsiniz. Beyaz lale ise saflık ve temizlik gibi ifadeleri beraberinde getirir.


laleler

Glayörler  


Farklı yapısı ve çeşitli renkleri ile dikkat çeken glayörler her dönem ilgi çeken çiçekler arasında yer alır. Glayörler olumlu ve olumsuz birçok anlamı beraberinde getirir. Seçtiğiniz renge göre temsil ettiği ifade değişebilir. Sarı glayör kıskançlık duygusu anlamına gelir. Beyaz glayör ise bu durumun tam aksine dostluğu simgeler.

Çiçeklerin renk ve anlamlarını keşfederek hediye edeceğiniz kişilere dilediğiniz mesajı nostaljik yollarla iletebilirsiniz.
 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler