Çiçekler, ruh halimizin iyi olması konusunda önemli rol oynar. Bazen hayat zorlaşır ve kendimizi daha iyi hissedebilmek için pozitif şeylere ihtiyaç duyarız. Çiçekler, ruh halimiz üzerinde temel bir etkiye sahip olabilir, stresimizi azaltabilir ve iç huzur bulmamıza yardımcı olabilir. Çiçeklerle içli dışlı olan insanlar, diğer insanlara göre daha az heyecanlı ya da az depresif ruh halindedirler. İnsanlar üzerinde bu gibi olumlu etkilere sahip çiçeklere, hayatımızın her alanında yer vermeliyiz. 

Bunun gibi daha birçok örnek verebileceğimiz çiçeklerin, insanlar üzerindeki olumlu etkileri bilimsel çalışmalar da kanıtlıyor. Araştırmalarda çıkarılan birkaç sonuç bu şekildedir:

Çiçekler, sadece kendimizi kötü hissettiğimiz zamanlarda bize iyi hissettirmek ile kalmaz, aynı zamanda huzurlu bir gece uykusu ile uyumamıza yardımcı olur.
Çiçeklerin, duygular üzerinde pozitif bir etkisi vardır. Yapılan araştırmalarda, bir kimseden çiçek aldıklarında mutluluk duygusunun harekete geçtiği görülmüştür.
Çiçek ile çevrili ortamdaki kişilerin, daha samimi ve candan olduğu izlenmiştir.
Başka bir araştırmada, çiçek bulunan çalışma ortamlarında, fikir üretmenin daha fazla olduğu ve yaratıcılığı geliştirdiği görülmüştür.

Tüm çiçekler ruh halimizi güçlendirip, bize mutluluk verse de bazılarının diğerlerine göre sağlığımız üzerinde daha büyük etkisi var gibi görünüyor:

Papatyalar

Bu neşeli kır çiçekleri, görüntüsü ile neredeyse anında herkesin ruh halini iyileştirebilir. Sarıdan  turuncuya, beyaza ve pembenin farklı tonlarına kadar değişen canlı renkleri ile bulunduğu her ortamı güzelleştirmek için ortam hazırlıyor. Güneşle dolu yaz günlerinde sevdiklerimiz ile birlikte dışarıda geçirdiğimiz zamana, güzelliği ile eşlik etmeyi başarıyor. Saflığın ve güzelliğin sembolü olan papatyalar, saksıda geçirdiği uzun ömürleri ile evimizde geçirdiğimiz neşeli günlerin tadını çıkarmamızı sağlıyor.

Laleler

Bu mütevazi ve muhteşem lale çiçeği sadece ilkbahar mevsiminde ortaya çıkar. Enerjik ve tatlı görüntüsü ile tam bir ilham kaynağıdır. 

Güller

Tüm zamanların en sevilen çiçeği olarak varlığını her dönem sürdürmeyi başarmıştır. Aşkın ve mutluluğun simgesi haline gelen güller, yeni başlangıçları ve umudu ifade eder. Güzelliği ve zarafeti o kadar çekicidir ki neredeyse bütün yeni başlangıçların sembolü olmuştur. Ayrıca stresi azaltmada yardımcı olur. Yapılan bir araştırmaya göre güllere bakan ofis çalışanları, çalışma ortamlarında kendini daha rahat ve mutlu hissetmişlerdir. 

Ortancalar

Bu romantik çiçeklerin, yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği olduğu düşünülüyor. Genellikle bahçeli evlerde sıkça tercih edilen bu rengarenk çiçekler, ruhunuza iyi gelecektir. Sadece bahçede yetiştirmek ile değil, bu renkli çiçeklerden bir buket yaparak sevdiklerinize hediye ederseniz, onlar için rahatlatıcı bir hediye hazırlayabilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler