Çiçeklerin Ömrünü Uzatabilecek Püf Noktalar

​​​​​​​Çiçekleriniz için gereken her şeyi tam anlamıyla yaparak sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü görmek isteyebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda gözden kaçırdığınız detaylardan dolayı çiçeğiniz sağlığını kaybedebilir ya da gelişimi olumsuz etkilenebilir.

Çiçekleriniz için gereken her şeyi tam anlamıyla yaparak sağlıklı bir şekilde büyüdüğünü görmek isteyebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda gözden kaçırdığınız detaylardan dolayı çiçeğiniz sağlığını kaybedebilir ya da gelişimi olumsuz etkilenebilir. Çiçeğinizin ömrünü uzatan basit ama etkili yöntemler sayesinde kısa sürede toparlandığını görebilirsiniz. Ev ortamındaki malzemeler ile kolayca uygulayabileceğiniz yöntemler sayesinde hem etkili hem de ekonomik çözümlere ulaşmanız mümkün. Çiçeklerin daha uzun süre taze ve canlı kalması için yapabileceğiniz çok sayıda alternatif bulunuyor. Farklı çiçek türlerine sağlıklı dokunuşlar yapmanızı sağlayan bu yöntemleri merak ediyor olabilirsiniz. 

İşte çiçeklerinizin solmasına ve kurumasına engel olan püf noktalardan bazıları;


Çiçeğin doğru konumunu bulun  


Birçok çiçek uygun açıda ve miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyduğu için gelişimi açısından doğru yerde olmayı gerektiriyor. Bu nedenle çiçeğinizin uzun ömürlü olması için doğru konumu bulmanızda fayda var. Birçok çiçek türü serin bir bölgede olduğunda daha dayanıklı hale geliyor. Çiçeğinizin türüne göre uygun konumu bulabilir ve yerini sabitleyebilirsiniz. Direk güneş ışığı ile temas eden çiçek türlerinin bazıları kısa sürede solabiliyor. 

 

Çiçeğiniz için uygun budamayı yapın  

Birçok insan çiçeklerin su ve toprak bakımını yaparak sağlıklı olacağını düşünüyor. Ancak birçok çiçek türü için bu bakımlar yetersiz kalıyor. Mevsim şartlarına ve hava olaylarına göre çiçekler farklı bakımlara ihtiyaç duyuyor. Özellikle sonbahar döneminde birçok çiçeğin canlanabilmesi için tazelenmesi gerekiyor. Bu nedenle sonbaharla birlikte çiçeklerinizin dallarını budamanız çok daha taze bir çiçeğe sahip olmanız açısından önemli. Evinizde yer alan çiçeğin türüne göre uygun budamayı nasıl yapacağınızı araştırarak öğrenebilirsiniz. 

Çiçeklerinizde ılık su kullanın 

Birçok çiçek yetiştiricisi sulama yaparken suyun sıcaklığına dikkat etmiyor. Ortam şartlarına göre yapılan sulamaya bağlı olarak çiçeğiniz birçok şeyden etkilenebiliyor. Çok sıcak ya da soğuk su kullanılması çiçeğinizin şoka uğramasına neden oluyor. Ilık su ise çiçeğinizi rahatlatarak  dengede kalmasını sağlıyor. Uzun süre susuz kalan bir çiçeğe soğuk ya da sıcak su eklemek kısa sürede ölmesine neden olabiliyor. 

 

 

Çiçeğinize uygun besin ve vitaminler kullanın  

Çiçeğiniz için gereken su, toprak ve saksı bakımlarını yapıyor olabilirsiniz. Ancak çiçekler belli dönemlerde ve hastalıklarda takviye besinlere ihtiyaç duyabiliyor. Ev ortamında çiçeğinize uygun vitaminler bulundurmuyor olabilirsiniz. Mutfağınızda yer alan basit bir şekerle de bu etkiyi yaratmanız mümkün. Çiçeğin suyuna bir parça şeker ekleyerek kısa sürede çok daha canlı olduğunu görebilirsiniz. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler