Çiçeklerin Tazeliğini Koruması İçin Öneriler

Çiçekler ilgi, sevgi ve bakımdan anlayan eşsiz doğal güzelliklerin başında yer alır. Doğada kendiliğinden yetişen ve özel bakıma ihtiyaç duyan birden farklı çiçek türünü günlük hayatınızda görebilirsiniz.

Çiçekler ilgi, sevgi ve bakımdan anlayan eşsiz doğal güzelliklerin başında yer alır. Doğada kendiliğinden yetişen ve özel bakıma ihtiyaç duyan birden farklı çiçek türünü günlük hayatınızda görebilirsiniz. Günlük hayatınıza özel bir dokunuş yapan çiçekleri daha uzun süre saklayarak hoş kokusu ile vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Bir kök halinde bulunmayan eşsiz güzellikteki çiçeklerin saklanma süresi minimum düzeyde olabilir. Etkili bir şekilde çiçeklerin tazeliğini korumak için yapacağınız bazı adımlar vardır. 

Taze yapısı ve hoş kokusu ile dikkatleri üzerine çeken çiçekler bazı anlarda solmakla karşı karşıya kalabilir. Özellikle bir saksı  ya da aranjman içinde yer alan çiçekler birden farklı nedenden dolayı solabilir ve tazeliğini yitirebilir. 

Sevdiğinizden gelen özel ve anlamlı bir gülüorkideyi daha uzun süre saklayarak tazeliğini korumak isteyebilirsiniz. Evde basit malzeme ve yöntemlerden yardım alarak çiçeklerinizi daha uzun süre taze bir şekilde saklayabilirsiniz. 

Kolayca çiçeklerin tazeliğini korumak için neler yapabilirim diyorsanız işte cevabı;

Elma sirkesi ve şeker 

Elma sirkesinden gelen mucize ile çiçeklerinizin taptaze kalacağını daha önce duymuş muydunuz? Birden farklı alanda kullanılan elma sirkesi ile çiçeklerinize can verebilirsiniz. Bunun için iki çorba kaşığı elma sirkesini ve eşit miktarda şekeri bir kapta karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı vazo suyuna boşaltabilirsiniz. Sonra çiçeklerinizi vazoya güzelce yerleştirebilirsiniz. Çiçeklerinizi daha uzun süre canlı ve parlak tutmak için her iki günde bir suyu değiştirmeyi ihmal etmeyin. 

Maden suyu 

Mutfaklarınızda yer edinen çeşitli içeceklerle karıştırabileceğimiz maden suyunu çiçekler için kullanabilirsiniz. Özellikle maden suyunun diri tutan etkisi ile çiçekleriniz çok daha parlak görünecektir. Su dolu bir vazoya çeyrek su bardağı maden suyu ekleyerek işleme başlayabilirsiniz. Daha sonra her ikisini karıştırın ve çiçeklerinizi ekleyerek görüntüye günlerce şahit olun. 

Saç spreyi 

Saçlarınıza sabitlik ve hoşluk kazandıran saç spreylerinin farklı kullanım alanları olduğunu biliyor muydunuz? Çiçeklere ve yapraklara saç spreyi sıkmanın faydalı olduğunu birçok kez duymuşsunuzdur. Ayrıca saç spreyi ile çiçeklerin açılmasına da katkıda bulunabilir ve muhteşem anı deneyimleyebilirsiniz. 

 

Aspirin 

Aspirinler normal kullanımının yanı sıra çeşitli alanlarda da karşınıza çıkar. Çiçeklerinize tazelik ve parlaklık kazandırmak için bir asprini ezerek işe başlayabilirsiniz. Daha sonra ezilmiş aspirini bir kaşık yardımı ile  suyla dolu vazoya ekleyebilirsiniz. Bu sayede  bitkileri ve çiçekleri daha uzun süre canlı tutabilirsiniz. Asprinli suya koyduğunuz çiçekleri her gün değiştirmeyi ihmal etmeyin. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler