Çiçeklerle Yapılan Reçeller

Çiçekler özel günlerinize renk ve anlam katan önemli yardımcılardan biri. Hoş kokusu ile bulunduğu ortama ayrı bir enerji katan çiçekler farklı kullanım alanları ile karşınıza çıkar. Özel günlerde sevdiklerinize olan duygu ve düşüncelerinizi çiçekler aracılığı ile iletebilirsiniz.

Çiçekler özel günlerinize renk ve anlam katan önemli yardımcılardan biri. Hoş kokusu ile bulunduğu ortama ayrı bir enerji katan çiçekler farklı kullanım alanları ile karşınıza çıkar. Özel günlerde sevdiklerinize olan duygu ve düşüncelerinizi çiçekler aracılığı ile iletebilirsiniz. Çiçeklerin anlamından ve enerjisinden yola çıkarak unutulmaz hediyelere imza atmanız mümkün. 

Genel olarak çiçekler birden farklı renk, tür ve özellikle karşınıza çıkar. Duygularınıza tercüman olan tap taze çiçekler aynı zamanda sofralarınızda da tat katıyor. Birden farklı çiçek türünü sofralarınıza taşımak için reçel şeklinde tüketebileceğinizi biliyor muydunuz. 

İşte en popüler çiçek reçelleri; 

Gül Reçeli 

Herkesin aklına ilk gelen ve ağızlarda tatlı koku bırakan gül reçeli sofralarınıza ayrı bir hava katıyor. Lezzetli bir gül reçeli yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

  • 50 gr reçellik gül
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı limon suyu 

Yapılışı

Reçellik gülleri aldıktan sonra yapraklarını ayıklayıp yıkayarak işleme başlayabilirsiniz. Daha sonra gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Biraz ovduktan sonra yarım saat gülleri kenarda bekletin. Dinlendirdikten sonra suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin köpükleri kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince ise tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra reçeli kavanoza alaiblirsiniz. 

gul-receli-yapimi

Zambak Reçeli 

Görkemli yapısı ile göz kamaştıran zambakları reçel haline getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.     
 

  • 2 su bardağı tohumları çıkarılmış zambak
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

Kolayca uygulanabilen zambak reçeli için öncelikle zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkararak işe başlayın. Daha sonra yaprakları ikiye bölerek küçültün. Bu aşamada sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirmeye dikkat edin. Geniş bir kaba alarak üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin ve üstü kapalı şekilde 2 gün bekletin. Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynattıktan sonra alın ve üzerine 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatma işlemini sürdürün. Daha sonra şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. En son aşamada ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarabilirsiniz. 

zambak-receli-yapimi

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler