Çiçekli Scrub Krem Yapımı

Türkçeye ovalamak olarak çevrilen scrub, bir çeşit banyo tuzu olarak değerlendirilebilir. Çiçeklerin hoş kokusu ile birleşen scrub kremleri farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Bir çeşit cilt bakım ürünü olan çiçekli scrub özellikle peeling işlemlerinde sıklıkla kullanılır.

Türkçeye ovalamak olarak çevrilen scrub, bir çeşit banyo tuzu olarak değerlendirilebilir. Çiçeklerin hoş kokusu ile birleşen scrub kremleri farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Bir çeşit cilt bakım ürünü olan çiçekli scrub özellikle peeling işlemlerinde sıklıkla kullanılır. Farklı kullanım alanlarına sahip olan scrub özellikle belli cilt şikayetleri için uygulanan bir yöntemdir. Kadınlarda sıklıkla görülen çatlak ve selülit gibi problemler karşısında çiçekli scrub kremler sıklıkla tercih edilir. 

Çiçekli scrub yapımı ile ilgili merak ettiğiniz detaylar olabilir. Özellikle hangi taze çiçek türü ile scrub hazırlanır sorusunun cevabını arıyor olabilirsiniz. Bunun yanı sıra çiçekli scrub yapımını merak ediyorsanız işte cevabı; 

Gül Özlü Scrub Yapımı

Gül suyunun cilt  bakımında yaygın olarak kullanıldığını görmüşsünüzdür. Ferahlatıcı ve dinlendirici etkisi bulunan gül suyunu farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Gül özlü scrub yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

  • 2 su bardağı iri taneli deniz tuzu
  • 1 su bardağı yağ karışımı (Bir miktar zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve badem yağı karışımı hazırlayabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş lavanta yaprakları isteğe göre kurutulmuş renkli gül yaprakları da kullanılabilir.
  • Scrubı içine koymak için uygun ve temiz bir cam kavanoz.

Genişçe bir cam kase içerisinde tuz ve yağ karışımını bir araya getirin. Ardından karışımın kıvamını kontrol edin ve fazla yağ görünüyorsa biraz tuz ekleyin. Daha sonra 2 yemek kaşığı gül suyunu bu karışıma ilave ederek karıştırın. Tüm bu malzemeleri kaseye parça parça koyarak daha fazla birbirine geçmesini sağlayın. 

Lavantalı Scrub Yapımı

Badem yağının içinde bulunan vitaminler özellikle cilt bakım rutinlerinde geniş bir yer kaplar. Yumuşaklık etkisi yaratan lavanta ile birleşen badem yağı çok daha etkili bir hal alır. Lavantalı ve badem yağlı scrub için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

  • 1 çay bardağı bardağı kalın deniz tuzu
  • 1 çay bardağı badem yağı
  • 5–6 damla ya da yarım çay kaşığı kadar çiçek yağı
  • Yarım çay bardağı kuru lavanta tohumu
  • Dilerseniz papatya gibi çiçek yaprakları
  • Temiz bir saklama kabı

Scrub yapımından kullanacağınız tuzun iri taneli kaba deniz tuzu olmasına dikkat edin. Bu tuz bulunmuyorsa epsom tuzunu da tercih edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra cam bir kap içerisinde tuz ve yağları karıştırarak işleme başlayın. Bu karışımın oranını kontrol ederek yağ ve tuz dengesini ayarlamayı unutmayın.Lavanta tohumlarını ekleyerek kıvamı kontrol edin. Kremsi bir görünüm alana kadar karıştırmaya devam edebilirsiniz. Çiçekleri ve karışımı tamamladıktan sonra bir kaba yerleştirebilirsiniz. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler