Deve Tabanı Bitkisi Özellikleri & Deve Tabanı Bakımı

Deve tabanı bitkisinin bakımı istenilen şekilde yapıldığı zaman evinize havadar, tropikal bir his katan parlak, koyu yeşil delikli yapraklar yetiştirir. Bir ev bitkisi olan deve tabanı, bitki olgunlaştığında yani, yaşam boyutlarından daha büyük bir boyuta ulaştığında, destek için ek destek gerektiren kalın asmalar ve kökler geliştirmeye başlar. Belki de bu çiçeğin en iyi özelliği, güzel iç mekan bitkisinin çeşitli koşullara dayanabilir olması ve ideal koşullar sağlandığı zaman hızla büyüyebilir olmasıdır.

Deve tabanı bitkisinin bakımı istenilen şekilde yapıldığı zaman evinize havadar, tropikal bir his katan parlak, koyu yeşil delikli yapraklar yetiştirir. Bir ev bitkisi olan deve tabanı, bitki olgunlaştığında yani, yaşam boyutlarından daha büyük bir boyuta ulaştığında, destek için ek destek gerektiren kalın asmalar ve kökler geliştirmeye başlar. Belki de bu çiçeğin en iyi özelliği, güzel iç mekan bitkisinin çeşitli koşullara dayanabilir olması ve ideal koşullar sağlandığı zaman hızla büyüyebilir olmasıdır. Bu özelliği sayesinde onu herhangi bir iç mekan bitkisi koleksiyonunuza gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

 

Deve Tabanı Bitkisinin Özellikleri Nelerdir?

Deve tabanı çiçeğinin karakteristik şekillere sahip yaprakları, yaklaşık 50 cm kadar uzayabilir. Tek gövde üzerinden birkaç tane yaprak bulunur. Çiçek sepeti görünümü ile bakımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman, yaz mevsiminde içinizi ferahlatacak çiçekler açabilir. Hemen hemen bütün bölgelerde yetişme imkanı olan bu çiçek, oldukça özel bir bitkidir.

 

 

Deve Tabanı Bitkisinin Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Işık İhtiyacı

Deve tabanı bitkisi parlak ve dolaylı ışık alan ortamları tercih eder. Özellikle sıcak aylarda çok fazla doğrudan güneş ışığı bitkinizin yapraklarının yanmasına neden olabilir. Güneşin daha zayıf olduğu aylarda doğrudan güneş ışığına yerleştirmeniz daha iyi görünmesine ve yapraklarının daha sağlıklı büyümesine yardımcı olabilir. 

 

Su İhtiyacı

Büyüme mevsimi boyunca haftada bir kez sulamanız yeterli olacaktır. Sonbahar ya da kış mevsimlerinde toprağın kuruluk durumunu kontrol ederek sulama işlemini tamamlayabilirsiniz; çünkü toprağın tekrar sulanmadan önce biraz kuruması gerekir. Daha sıcak aylarda ve daha parlak aydınlatma koşullarında, bitkiyi soğuk aylara ve daha karanlık aydınlatmaya göre daha sık sulamanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

Nem Dengesi

Deve tabanı çiçeği, normal nemli ortamlarda büyüyebilir. İç mekanınızda bulunan nem miktarı, çiçeğinizin büyümesi için yeterli olacaktır.

 

Sıcaklık

Deve tabanı için ideal sıcaklık, 18 ile 30 derece arasındadır. 18 derecenin altında olan sıcaklıklarda bitkiniz solabilir. Bu nedenle bitkinizi uygun sıcaklıkta olan ortamlarda yetiştirdiğinizen emin olmalısınız.

 

Gübre İsteği

Hemen hemen her çiçekte olduğu gibi deve tabanı bitkisinin de gübreye ihtiyacı vardır. Ayda bir defa yapacağınız gübreleme sayesinde bitkinizin daha sağlıklı büyüdüğüne şahit olabilirsiniz. Gübreleme işlemi kök sağlığı için gereklidir ve bitkinizi kış mevsiminin zorlu hava koşullarına karşı dirençli olmasına yardımcı olur. Gübreleme işlemini, özellikle kış mevsiminde yapmamaya özen göstermelisiniz. Kış aylarında çiçeğinizin toprağının dinlenmesine izin vermelisiniz. Böylece daha parlak yapraklara sahip olmasına yardımcı olursunuz.

 

Toprak

Deve tabanı bitkisinin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için humus bakımından zengin, nemli ve iyi drene olan toprak kullanmanız gerekir. İdeal bir karışım, saksı toprağı ve kompostun birleşmesinden olabilir. Genel olarak bu bitki, iyi drene olan ve orta derecede nemli toprakta daha sağlıklı gelişme gösterir.

 

Saksı Değiştirme

Deve tabanı çiçeği, hızlı büyüyen bitkiler arasındadır. Bunu aklınızda tutarak, saksı büyüklüğüne ve yetiştirme koşullarına bağlı olarak yılda bir defa saksı değiştirmeniz bitkinizin gelişimi açısından çok iyi olacaktır. Gelişip büyümeye devam eden bitki, zamanla bulunduğu saksıya sığmayacağı için her yıl daha geniş saksıya yerleştirmek bitkinizin sağlıklı büyümesi için uygun koşullar yaratmanıza yardımcı olur.

 

Budama

Deve tabanı, daha sık olarak gövde kesimleri tarafından yayılma gösterir. Saplar ve yapraklar budamaya genellikle iyi yanıt verdiği için buda işlemi bu bitki için hayati önem taşır. Bununla birlikte,deve tabanı çiçeğini çoğaltmanın en popüler yöntemi, keskin ve temiz budama makaslarına, plastik bir torbaya ve bükümlü bağlara ihtiyaç duyacağınız zamanda yapılmalıdır. Bu işlemler, bitkinizin daha kısa sürede daha fazla kök üretmesine yardımcı olacaktır.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler