Dinozorlar Kadar Eski Olan Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba)

Mabet Ağacı, günümüze kadar varlığını sürdüren hiçbir türü veya benzeri benzeri bulunmayan sonsuzluğu ve ölümsüzlüğü sembol eden bir ağaçtır. Mabet ağacı, Çin, Japonya ve Kore'de doğal yollarla yetişen yerli bir bitki üretilmektedir,

Mabet Ağacı, günümüze kadar varlığını sürdüren hiçbir türü veya benzeri benzeri bulunmayan sonsuzluğu ve ölümsüzlüğü sembol eden bir ağaçtır. Mabet ağacı, Çin, Japonya ve Kore'de doğal yollarla yetişen yerli bir bitkidir, 1730'dan itibaren Amerika Birleşik Devletlerinde ve 1784'ten itibaren ise Avrupa'da yetiştirilmektedir. Mabet ağacı, Budizm'de kutsal bir ağaç olarak kabul ediliyor. Sonsuzluğu sembol etmesinin sebebi, buzul ve dinozor yaşların yaşadığı dönemlerden günümüze kadar gelebilen en yaşlı ağaçtır.

Mabet ağacı (Ginkgo Biloba), kışın yapraklarını döken, uzun ve kısa olmak üzere ağaç şeklinde ağaç şeklinde bitkilerdir. Boyları 40 m'ye kadar yükselir ve dönüş yelpaze veya fil kulağı şeklindedir. Ginkgo Biloba ağacı “tapınak ağacı, Çin yelpaze çamı, fil kulağı ağacı, kız saçı ağacı '' gibi birçok isimde anılabilir. Anavatanı Çin olan Mabet ağacı botanik dünyasına ilk olarak 1960 yılında tanıtıldı. Ayrıca İstanbul'daki Ihlamur Kasrına dikildiği, 1905 'e kadar bilinen doğal olarak yetiştiği bilinmektedir.

Mabet Ağacı (Ginkgo Biloba) Faydaları

Mabet ağacı, meyve tarafından koruma altında olmayan bir ağaçtır. Yaprakları Alzheimer hastalığı gibi bozuklukluklarının tedavisinde kullanılıyor. Ayrıca beyindeki kan akışı azalması ile ilgili rahatsızlıklar için kullanılmaktadır. Bu rahatsızlıklar arasında hafıza kaybı, baş dönmesi, yazı güçlüğü ve durumu bozukluklar yer alabilmektedir. Bazı ağrıların tedavisinde kullanılabilir. Ginkgo Biloba ağacı, yaklaşık bin yıl yaşayabilir. M.Ö. 2600 yıllarında astım ve bronşit hastalıklarının tedavisinde deneyler. Kozmetik alanında da yer alan mabet ağacı ayrıca posası çıkarılıp kavrulmuş Mabet tohumu, Çin ve Japonya'da yemeklerde kullanılmaktadır. Ginkgo Biloba takviyeleri kullanılmaktadır. Yaşı kadar faydası bulunan Ginkgo Biloba'nın bir diğer faydaları da;

  • Kan bozuklukları ve hafıza problemlerine iyi gelir,
  • Kardiyovasküler fonksiyonun ve göz sağlığının iyileştirilmesini sağlar,
  • Cep telefonlarının beyine yaymış olduğu dalgalara karşı fayda sağlar.

Dayanıklılığı ile bu zamana kadar gelebilen Mabet ağacı zehirli gazlara, hava kirliliğine dayanıklı olup Hiroşima ve Nagasaki'de olaylarda birtakım zehirli gazlara, hava kirliliğine hatta tuza karşı bile direncini korumuştur.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler