Doğum Ayınız En Sevdiğiniz Çiçeği Yansıtıyor

Herkesin farklı nedenlerden dolayı ayrıca sevdiği pek çok çiçek türü mevcut. Özellikle doğduğunuz ayla sevdiğiniz çiçekler arasında bağlantı olduğunu birçok kez duymuş olabilirsiniz. Birçok insan yeni bir bebek sahibi olduğunda isim seçerken doğduğu aya odaklanıyor. Doğum ayına göre ön plana çıkan birden fazla çiçek türü bulunuyor. 

Herkesin farklı nedenlerden dolayı ayrıca sevdiği pek çok taze çiçek türü mevcut. Özellikle doğduğunuz ayla sevdiğiniz çiçekler arasında bağlantı olduğunu birçok kez duymuş olabilirsiniz. Birçok insan yeni bir bebek sahibi olduğunda isim seçerken doğduğu aya odaklanıyor. Doğum ayına göre ön plana çıkan birden fazla çiçek türü bulunuyor. 

Kendi doğum çiçeğinizi keşfetmek istiyorsanız okumaya devam edin. 

Ocak

Ilık kış aylarında ön plana çıkan çiçeklerin başında karanfil yer alıyor. Ocak ayının en sevilen çiçeklerinden olan karanfil sonsuz aşk, cazibe ve saygınlık kavramlarının en güzel temsilcisi olarak biliniyor. Ocak ayında doğduysanız karanfilin yoğun olduğu çiçek aranjmanları tam size göre. 

Şubat

Şubat ayı denildiğinde akla ilk gelen sevgililer günü oluyor. Bugünle bütünleşen kırmızı güller aynı zamanda şubat ayında doğanların seveceği çiçeklerin başında yer alıyor. Kırmızı güllerin yanı sıra menekşeler de şubat ayında doğanların hayatında tutmayı istediği çiçeklerden biri. 

 

 

Mart

Bahar aylarının gelişi ile birlikte tazelik ve canlılık kavramları hayatınıza giriyor. Mart ayının önde gelen çiçeklerinden nergis, bu ayda doğanların en çok tercih ettiği çiçeklerden biri. 

Nisan

Nisan ayının çiçeği denildiğinde akla ilk gelen bezelye çiçeği. Yemyeşil yaprakları ile insanı kendine çeken bezelye çiçeği aşkı ve gençliği simgeliyor. Nisan ayında doğanlar için bu çiçek canlandırıcı bir etkiye sahip. 

Mayıs

Mayıs ayında doğanlar özellikle naif ve kibar yapıları ile biliniyor. Bu ayda doğanları yansıtan çiçek de aynı naifliği taşıyor. Zambak çiçeği asil görünümü ve zarif yapısı ile mayıs ayında doğanlara hitap ediyor. 

Haziran

Yaz aylarının sıcaklığını iyice hissettiren haziran ayı, aynı sıcaklığı bu ayda doğan insanlarda da gösteriyor. Haziran ayında doğanlar hanımeli çiçeğine karşı ayrı bir sevgi besliyor. Özellikle hanımeli çiçeğinin kokusu onların en sevdiği seçenekler arasında. 

 

 

Temmuz

Temmuz ayında doğanların ne kadar komik ve eğlenceli olduğunu etrafınızda mutlaka görmüşsünüzdür. Neşeyi ve mutluluğu temsil eden çiçekleri çok sevenler özellikle temmuz ayında doğanlardan çıkıyor. Hazeran çiçeği tam da bu ayda doğanlarla bütünleşen bir tür. 

Ağustos

Ağustos ayında doğanlar özellikle kuzgun kılıcı olarak bilinen bir türü daha çok etrafında görmeyi tercih ediyor. İsmiyle bütünleşik olan ağustos ayında doğanlar için bu çiçek onuru temsil ediyor. 

 

 

Eylül

Sonbaharı müjdeleyen eylül ayında doğan kişiler daha çok sakin yapısı ile biliniyor. Onları temsil eden çiçek türleri ise aster ve myositis. Eylül ayında doğan sevdikleriniz için bu çiçek türlerini hediye edebilir.

 

Ekim 

Set görünümlü ancak yumuşak kalbiyle tanınan, ekim ayında doğan insanlar daha çok kadife çiçeğini benimsiyor. Aynı zamanda kadife çiçeği de sertlik ve yumuşaklığı ifade eden bir çiçek türü. 

 

Kasım

Sevinç, merhamet ve dostluk kasım ayında doğanların başlıca özellikleri arasında yer alıyor. Kasımpatı çiçeği de tıpkı onlar gibi aynı zarafeti simgeliyor. 

 

Aralık 

Başarıyı temsil eden ve aralık ayında doğanlar için en önemli çiçek türü Atatürk çiçeği oluyor. Özellikle başarıyı ön planda tutan bu ayda doğan sevdiklerinize Atatürk çiçeği armağan edebilirsiniz. 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler