Doğum Günlerinde Alınabilecek En Özel Çiçekler

Çiçekler insan ruhuna dokunan, en özel hediyelerdendir. Oldukça da işlevseldir. Çiçekleri her özel gün için alabilirsiniz; doğum günü, sevgililer günü, anneler günü gibi. Hediye alınacak duruma göre çeşidi seçilebilir. Doğum günü için de buna dikkat ederek seçim yaparsanız; ortaya harika bir hediye çıkacaktır.

Çiçekler insan ruhuna dokunan, en özel hediyelerdendir. Oldukça da işlevseldir. Çiçekleri her özel gün için alabilirsiniz; doğum günü, sevgililer günü, anneler günü gibi. Hediye alınacak duruma göre çeşidi seçilebilir. Doğum günü için de buna dikkat ederek seçim yaparsanız; ortaya harika bir hediye çıkacaktır. Ayrıca hediye edeceğiniz kişiye göre de ne alacağınız değişkenlik gösterecektir. Mesela gülün anlamı ve yeri başkadır, papatyanın yeri bambaşka… Kime hediye ediyorsanız ona göre anlamına dikkat edebilirsiniz. Aslında bütün çiçekler de özel ve güzeldir. Sevginin en iyi ifade şekillerinden biridir çiçek. Çoğu duygumuza tercüman olurlar. Özel günleri farklı hediyeler ile kutlamak, onları unutulmaz yapmak insanların hayalidir. Hemen hemen her çiçeği doğum gününde tercih edebilirsiniz. Fakat bazı çiçekler vardır ki; özel günler için biçilmiş kaftandır. 

Gül:

Doğum günlerinde alınabilecek çiçeklerin başında gelen gülleri kim sevmez? Özellikle kadınların baş tacıdır güller ve özel anlamlar taşırlar. Kırmızı gül aşk, beyaz gül masumiyet gibi değişik anlamları vardır. Gülün anayurdu Asya’dır. Fakat gösterişli çiçekleri nedeniyle neredeyse tüm dünyada yaygın şekilde yetiştirilmektedir. Türkiye’de yetişen Yirmi beş kadar yabani türü vardır. Oysa, kültür bitkisi olarak yetiştirilen türleri çok daha fazladır. Gül, Rosaceae familyasından, uzun ömürlü bir çiçekli bitkidir. Dalları dikenlidir. Gösterişli çiçekleri boyut ve biçim bakımından çeşitlilik gösterir ve renkleri genellikle beyaz, sarı ve kırmızının sayısız tonlarındadır.

Orkide:

Orkide çiçek dünyasında en narin, dikkat çekici ve özel olanlar arasında ilk sıralarda gelir. Orkide, yapılan araştırmalara göre dünyada en sevilen çiçekler arasında birinci, en çok satılanlar arasında ise ikinci sırada yer almaktadır. Çok yıllık bitkiler olarak bilinir. Orchidaceae kelimesi orkidelerin örnek cinsi olan Orhis’ten gelir (bilimsel adı Orchis) Binlerce ayrı orkide türü olduğu halde diğer bitkilerden kolayca ayrılabilirler. Farklı coğrafyalarda farklı iklim ve şartlarda evrim süreçlerine rağmen atalardan gelen özellikleri her orkide türü az çok korumuştur. Orkide kaprisli değil, göründüğünden daha dayanıklı ve kuvvetlidir. Sadece bazı ihtiyaçları vardır. Eğer gün içinde yaklaşık 12 saat gün ışığı görürse; bol bol çiçek açar. 

Zambak:

Doğum gününde rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir çiçek de zambaktır. Zambakgiller familyasından, soğanı pullu, dik gövdeli, güzel ve iri çiçekli bir bitkidir. 50 kadar türü vardır. Beyaz zambak (Ak zambak, Lilium candidum) 1 metre kadar boylanabilir. Çiçekleri beyazdır. Kırmızı zambak (Lilium martagon) yüksek dağlarda bulunur. Trabzon zambağı (Lilium ponticum) Doğu Karadeniz Bölgesinde yetişir. Ev ilaçlarında beyaz zambak kullanılır. Zambak, kokusu görünüşü ve birbirinden farklı pek çok türü ile tanınan mevsimlik bitkiler arasında yer almaktadır. Lily, Lis gibi çeşitli isimlerle bilinen bitki bilim dünyasında Lilium olarak tanınmaktadır.

Nergis:

Nergisgiller familyasından, 20 kadar türü olan, soğanı zehirli bir bitkidir. Yaprakları direkt olarak soğandan çıkar.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler