Dünya’da Bulunan En Nadir Çiçekler

Her bir çiçek birbirinden güzel olsa da dünyada yaklaşık olarak  400.000 çiçek türü bulunmaktadır. Çiçeklerin kokusu ve güzelliği kadar tazeliği de sizleri etkisi altına alacaktır. Sizler için dünyada bulunan en nadir, birbirinden güzel çiçekleri derledik.

Her bir çiçek birbirinden güzel olsa da dünyada yaklaşık olarak  400.000 çiçek türü bulunmaktadır. Çiçeklerin kokusu ve güzelliği kadar tazeliği de sizleri etkisi altına alacaktır. Sizler için dünyada bulunan en nadir, birbirinden güzel çiçekleri derledik.

Ceset Çiçeği (Amorphophallus titanum)

 

Endonezya yağmur ormanlarında bulunan Ceset Çiçeği, doğal yaşam alanında 12 metreye kadar büyüyebilmektedir. En büyük ve en nadir çiçeklerden biri olan Ceset Çiçeği adını, çiçek açtığında yaydığı kokunun çürük ete benzemesinden almaktadır.

Ateş Lalesi (Gloriosa superba)

 

Tropik iklimde yetişen ve Güney Afrika ile Asya’ ya özgü olan ateş lalesi, görüntüsüyle sizi etkisi altına alacak eşsiz bir çiçektir. Zimbabve’nin ulusal çiçeği olarak kabul edilen Ateş Lalesi’nin bir kısmı zehirli olabilmektedir. Bu sebepten dikkatli kullanılması gerekmektedir.

Sarı Venüs Çarığı Çiçeği (Cypripedium calceolus)

 

Eşsiz görünümüyle kadın terliğini anımsatan Sarı Venüs Çarığı Çiçeği orkide ailesinin bir üyesidir. Günümüzde Asya ve İspanya dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda Birleşik Krallık’ta 1981 Yaban Hayatı ve Kırsal Yasası ile korunmaktadır.

Ceset Zambak ( Rafflesia arnoldii)

 

Endonezya’da yetişen bu çiçek  Ceset Çiçeği ile neredeyse aynı kokuyu yayan ve adını burdan alan bir diğer büyük çiçektir. Dünyanın bulunan en büyük çiçeği olan Ceset Zambak’ın çapı 1 metreye kadar uzayabilmektedir. Aynı zamanda Ceset Zambağı’nın görünür bir kök veya yaprağı yoktur.

Yeşim Asma ( Strongylodon macrobotrys)

 

Bu etkileyici güzellikteki çiçeğin doğal yaşamı büyük oranda yok edildiğinden vahşi doğada soyu tükenmek üzeredir. Bu güzel pençe şeklindeki çiçeğin rengi maviden yeşile doğru değişir. Flipinler’in yağmur ormanlarında yetişen Yeşim Asma’larının  doğal tozlayıcıları yarasalardır.

Hayalet Orkide (Dendrophylax lindenii)

 

Dünyanın en nadir çiçeklerinden biri olan hayalet orkide adını yapraklarının şeklinden almıştır ve çoğaltılması neredeyse imkansızdır. Bu eşsiz çiçek Küba, Florida ve Bahamalar bölgelerinde yetişmektedir. Eşsiz olmasının bir sebebi de yapraklarının olmamasıyla birlikte fotosenteze bağlı değildir ve kendi yiyeceklerini üretmemesidir. Oldukça seçici olan bu çiçek büyümek için belirli konak ağaçlara ve çiçek açmak içim mükemmel koşullara ihtiyaç duyar. Aynı zamanda Florida’da nesli tükenmekte olan bitkiler arasındadır.

Çikolata Kozmozu (Cosmos atrosanguineus)

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler