Dünyanın En Güzel Botanik Bahçeleri

Dünyada, görüldüğünde kendini size hayran bırakacak birçok botanik bahçe vardır. İnsanı sakinleştiren, huzur veren ve büyülü atmosferiyle sizi içine çekebilen botanik bahçeler, tam anlamıyla birer canlı bitki koleksiyonudur.

Dünyada, görüldüğünde kendini size hayran bırakacak birçok botanik bahçe vardır. İnsanı sakinleştiren, huzur veren ve büyülü atmosferiyle sizi içine çekebilen botanik bahçeler, tam anlamıyla birer canlı bitki koleksiyonudur. Bitkileri imgelemiş bir kitabın, hayata geçirilmiş hali gibi bize kendisi ile ilgili her şeyden biraz bilgi verir. Bunlardan birkaçı: jeoloji, tarih, kültür, hayal gücü. Bu bahçelerde sıklıkla yerli bitkilere yer verilirken öte yandan egzotik bitkilerin göz kamaştıran uyumu da sizi kendine hayran bırakır. Bu bahçeler, güzellikleriyle zihninizde kalıcı yer edinebilir, ayrıca kameranızı muhteşem fotoğraflarla doldurabilirsiniz. İşte şimdi hep birlikte keşfedebileceğimiz, dünyada mutlaka görülmesi gereken botanik bahçe listesi:

Brooklyn Botanik Bahçesi:

New york’un kalabalık caddelerinden ve yüksek binalarından sıkıldığınız zaman gidebileceğiniz en güzel tercih sizin için Brooklyn Botanic Bahçe olacaktır. Genellikle kiraz çiçekleriyle dolu olan bu bahçe, mükemmel bir seçenektir. Her yıl 600.000 den fazla olan  ziyaretçilerine, kiraz ağaçları başta olmak üzere birçok bitki ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 52 dönüm olan bu bahçede 12.000 den fazla bitki olduğu biliniyor. 

Atlanta Botanik Bahçesi:

Midtown’da  30 dönümlük bir arazide olan ve 1976 yılında yapımı tamamlanan Atlanta Botanik Bahçesi, şehrin tam ortasında bulunan, ulaşımda sıkıntı yaşamayacağınız aynı zamanda cennet denilebilebilek kadar güzellikte olan bir bahçe. Kendinizi şımartmak istiyorsanız mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Orkideleri ile ünlü olan Atlanta Botanik Bahçesi, büyük orkide koleksiyonlarının huzur ile bir araya geldiği yerde sizi her adımınızda şaşırtmaya devam edecek. 

Chicago Botanik Bahçesi:

Chicago Botanik Bahçesi, yaklaşık 385 dönümlük bir alanı kapsayan büyüklüğü ve 1972 yılından beri ilgi çekici olmaya devam ediyor. İçerisinde milyonlarca çiçek, ağaç ve bitki sergileyen bu bahçede adeta çiçek koleksiyonu vardır. Mevsim çiçeklerinin rengarenk renkleri ile kendine hayran bırakan görüntüsüne aşık olmamak neredeyse imkansız. Her mevsim farklı bir tad ile keşfedebileceğiniz görsel şöleni mutlaka siz de ziyaret edin.

    

Montreal Botanik Bahçesi:

Kanada da bulunan bu bahçe, Dünyanın en güzel bahçelerinden biri olarak kabul edilir. İçerisinde 21.000 den fazla bitki türü bulunduran ve eşsiz tasarımlarıyla da göz doldurmaya devam eden Montreal Botanik Bahçesi, doğa tutkunlarıni etkisi altına almaya devam ediyor. Giden herkesi kendine hayran bırakan görüntüsüne kayıtsız kalmak imkansız. 

New York Botanik Bahçesi:

Bronx Park’ta bulunan 250 dönümlük araziye sahip olan ve yaklaşık 12.000 adet bitki türünü barındıran bir bahçedir. 1981 yılında inşa edilen bu bahçeyi her yıl ortalama 800.000 kişi ziyaret ediyor. Bu eşsiz güzellik, işini severek yapan ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen iki botanist tarafından inşa edildi. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler