Ekvator Gülü ve Yetiştirilmesi

Sevdiğimiz birçok şeyin, belirli bölgelerde en iyi şekilde ekildiği ve verim alındığı bilinmektedir. İklim ve üretim yöntemlerinin bu konu ile yakından ilgisi vardır. Örneğin, Kaliforniya’dan gelen avokadolar rakip tanımaz bir tada sahiptir ya da Georgia şeftalileri en tatlı şeftali çeşididir.

Sevdiğimiz birçok şeyin, belirli bölgelerde en iyi şekilde ekildiği ve verim alındığı bilinmektedir. İklim ve üretim yöntemlerinin bu konu ile yakından ilgisi vardır. Örneğin, Kaliforniya’dan gelen avokadolar rakip tanımaz bir tada sahiptir ya da Georgia şeftalileri en tatlı şeftali çeşididir. Taze güller de bunlardan farklı değildir. Dünya’nın en iyi gülleri de Ekvador’dan geliyor!

Güller, güzellikleri ve tatlı kokuları sayesinde uzun zamandır ilgi odağı olan ve dünyanın en popüler çiçekleri arasında yerini alabilir. Özel günlerde en çok tercih edilen çiçeklerden biri şüphesiz ki güller olmuştur. Tarih boyunca güllerin kendilerine has bir dilleri olduğu bilinir. Her renginin ayrı ayrı sevgiyi, şefkati, bağlılığı, sadakati, özlemi ve saflığı simgeleyecek anlamları vardır. Bu anlamları taşımasından dolayı sevgiliye çiçek alımında sıklıkla tercih edilmektedir.

 

 

En Büyük Gül Başı Çiçeklere Sahiptir

Hemen hemen herkes göze güzel görünecek büyük boyutta çiçekleri sever değil mi? Bu çiçek, dünyada ki en büyük gül yapraklarına sahiptir. Ekvator gülü, diğer ülkelerde yetiştirilen güllere oranla 2 inç daha büyük olduğu bilinmektedir. Üstelik sapları 5 inç boyutuna kadar büyüme gösterebilir. Diğer güller ile bu gül arasında olan boyut farklarını karşılaştırdığınız zaman ortaya çıkacak görüntüye hayran kalacaksınız.

İdeal Ortamlarda Büyüme Şartları

Güllerin sağlıklı bir şekilde büyüyüp, gelişme gösterebilmesi için gerekli bir ortam yarattığınız zaman en iyi şekilde büyüdüklerine şahit olacaksınız. Güllerin ihtiyacı olan sıcak hava ve yağış ortamını bir arada yaşayabileceği bu iklimde, daha hızlı ve sağlıklı büyüme imkanına sahip olmuş olurlar. Böylece her zamankinden daha renkli ve güzel çiçekleri ile sizleri ödüllendirir.

 

 

Ekvator Gülleri Göz Alıcı Canlı Renklere Sahiptir

Tüm güllerin en cazibeli olanı olarak bilinirler. Güneş ışığının daha iyi emilmesi sayesinde diğer gül çeşitlerine oranla daha esnek yapıdadırlar. Bu güllerin yetişmesinde iklim büyük bir rol oynar. Sıcak günler ve serin geceler, gül yapraklarının içinde ve dışında canlı renk tonları oluşmasını sağlar. Tabiatın gücü sayesinde, muhteşem bir şekilde arsızca çiçek açarlar. Renkleri açısından, sevdiğiniz insana olan tutkunuzu ve bitmeyen sevginizi simgelemek için kırmızı tonları tercih edebilirsiniz. Canlı ve kırmızı çiçekler ile sevdiğiniz insanın ayakları yerden kesilecek!

 

 

Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bu güllerin bakımı yapılırken, sahibinin bolca zamanının olması ve disiplinli olması çok önemlidir. Diğer güllere oranla daha fazla çiçeğe sahip olmalarından dolayı çok fazla ilgiye ihtiyaç duyarlar. 

Güllerinizi, yarısı su dolu olan bir vazoya yerleştirin. Vazonun suyunu mutlaka iki günde bir değiştirmeyi ihmal etmeyin, çünkü bakteriler oraya çok hızlı bir şekilde yayılabilir ve bu durum, güllerin parlaklığının kaybolmasına neden olabilir. Gül yapraklarına gün içerisinde birkaç saatte bir olacak şekilde su püskürtmeyi ihmal etmemelisiniz. 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler