En Güzel 6 Yaz Çiçeği

Yaz aylarının gelmesiyle beraber, balkon ve teraslarımızdaki bitkilerle daha çok vakit geçirmeye başladık. Havaların ısınmasıyla birlikte, yemyeşil bitkilerle bezenmiş balkon ve teraslarda, uzun saatler harcıyoruz.


Yaz aylarının gelmesiyle beraber, balkon ve teraslarımızdaki bitkilerle daha çok vakit geçirmeye başladık. Havaların ısınmasıyla birlikte, yemyeşil bitkilerle bezenmiş balkon ve teraslarda, uzun saatler harcıyoruz.

Bu sebeple, mis kokulu çiçeklerin tadını doyasıya çıkarıyoruz. Rengarenk yaz çiçekleriyle bezeli teraslarda, kahvaltı ve akşam yemeğinizi mis kokular eşliğinde yemekten daha romantik bir yol düşünemiyoruz. Bu yüzden, sizler için hoş kokulu en güzel yaz çiçeklerini derledik.

Papatya

papatya buketi

Bileşikgiller familyasından olan ve 50’den fazla çeşidi olan papatyalar, adeta yazın habercisi. Hem mis kokularıyla hem de tatlı görünümüyle tercih sebebi olan papatyalar, teras ve bahçelerinizin de en hoş detaylarından biri olacaktır.

Begonya

begonya

Hayalperest çiçek olarak da bilinen begonyalar, görüntüleriyle adeta büyülüyor. Bahçenizdeki patikaları çevrelerken muhteşem bir görüntü sunan begonyalar, etkileyici görünüsü ile dikkatleri üzerine topluyor. Suya az ihtiyaç duyan bir bitki olması ile de bakımı bir hayli kolay.

Gül 

güller

Romantizmin simgesi olarak da bilinen güller, bir bahçenin olmazsa olmazı. Farklı renklere sahip olan güller, hep vakit geçirmek isteyeceğiniz hoş bir ambiyans yaratacaktır. Görüntüsünün yanı sıra hoş kokusuyla da başınızı döndürecek.

Akşam Sefası

aksamsefasi

Adeta ılık yaz akşamlarının simgesi olan akşam sefası, görüntüsü ile bahçe ve teraslarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Güneşi sevmesiyle bilinen akşam sefası, görüntüsüyle de rengarenk bir ambiyans yaratacaktır.

Ortanca

ortancalar

Görüntüsüyle içinizi sıcacık yapacak ortancalar, şüphesiz mis kokularıyla da sizi mest edecek. Bahçe ve teraslarınızı renklendirecek ortanca bitkisi, yaz aylarında bol suya ihtiyaç duymasıyla bakımı biraz zor bir bitkidir. Ancak etkileyici görüntüsü sayesinde çiçek bakımı hiç de zor olmayacaktır.

Sukulent

sukulent

Sukulentler, etli bir bitki türüdür. Sert ve dayanıklı yapısı sayesinde, bol suya ihtiyaç duymaz bu sebeple bakımı oldukça kolaydır. Kusursuz görüntüye sahip sukulentler ile evlerinizin her köşesinde dekoratif bir dokunuş yakalayabilir, yaz akşamlarında hoş bir atmosfer yaratabilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler