Bahçenizde hem şık bir ortam yaratabilmek hem de rengarenk bir renk cümbüşü ile her gününüzü güzelleştirmek istediğiniz zaman, ister terasınızda ister geniş bahçenizde bitkilere yer verebilirsiniz. Çiçeklerle dolu güzel ve geniş bir bahçe ile doğanın büyüsü içinde kaybolacaksınız. İster yeni hobi edinmek isteyin ister canlılarla aranızı iyi tutmayı tercih edin her seçenekte de çiçekler ruhunuza iyi gelecektir.

Çoğu bahçeler bitkilerin yıllarca yaşanmışlıklarını içerir. Onları anlamaya çalışmak, nasıl büyüdüklerine şahit olmak aranızdaki bağı her geçen gün arttırmaya yetecektir. Bahçe bitkilerinin tamamı, bahçenize farklı bir enerji vererek yıl boyunca güzel görünmesini sağlayacaktır.

Rengarenk Güller

Bahçenizin büyüklüğü ne ölçüde olursa olsun güller, her ortamda romantikliğin ve sevginin simgesi olmuştur. Güllerin büyülü dünyası, aşkınıza heyecan ve mutluluk katmaya yardımcı olmanın mükemmel bir yoludur. Üstelik bakımları sandığınızdan daha kolaydır. Toprak seçmeyen bu bitkiye yer ayırmak sadece sizin fikrinize kalmıştır. Tamamen uyumlu olan güller, onları yerleştirebileceğiniz yere alışmakta zorluk çekmeyeceklerdir. Size ait olan ve güller ile çevrili bahçenizde gül kokusunun verdiği huzur ile kendinizi şımartın. 

Ananas Ağacı

Tropikal meyvelerin başında gelen ananas için size iyi bir haberim var! Artık ona bahçenizde yer verebilirsiniz. Üstelik yetiştirilmesi düşündüğünüzden daha kolay! Bahçenizde yetiştirdiğiniz ananasın her gün gelişip büyüdüğünü görünce, ona karşı ilginiz her geçen gün artacaktır.  

Saraypatı

Bakımı çok kolay olan ve renkleri ile göz kamaştıran saraypatı çiçeği, bahçe süslemelerinde çok sık kullanılıyor. Özellikle sonbahar mevsimine doğru açmasına rağmen mor renkleri ile bahçenizde göz kamaştıracaktır.

Hanımeli

Kokusu ile büyüleyen bahçe çiçeklerinden birisi de hanımeli çiçeğidir. Hemen hemen her toprak türünde yetişebildiği için dayanıklılığının yanı sıra güzelliği ile bahçenizi süsleyecektir.

Sardunya

Güzel havaların en güzel çiçeği olan sardunyayı hem saksınızda hem de bahçenizde kolayca yetiştirebilirsiniz. Bu turuncu sarı renkli çiçekleri haftada iki defa sulamanız yeterli olacaktır. Bakımı kolay olan sardunyaları, doğrudan güneş ışığı almayan bir alanda bahçenizin bir köşesine ekebilirsiniz.

Bitkiler ile Kendi Özel Tasarımınızı Oluşturun

Bitki tasarımları oluşturmaya karar verdiğiniz zaman hayal gücünüz kendiliğinden devreye girecektir. Günün yorgunluğunu üzerinizden atmanıza ve keyifli zaman geçirmenize yardımcı olacak olan bitkilerle, herkesi bahçenize hayran bırakmak  sizin elinizde! Sadece birkaç ufak dokunuşla yapacağınız bu işlem ile bahçenizde büyülü bir dünya yaratabilirsiniz.

Uzun süredir hayalini kurduğunuz rengarenk bahçenizi yaratmak için harekete geçmenin tam zamanı! Görünüşe göre bahçe yaratmak aslında harika bir fikir. Yetişen ağaçlar ve bitkilerle sizlere göz dolduran ve görsel şov yapmaya hazır olan bu bitkileri çok seveceksiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler