En İlginç Çiçekler

Çiçekler, hayatın en güzel şeylerinden biridir. En kusursuz halleriyle birbirinden farklı görüntü sunarlar. Oturma odanıza renk getirecek taze kır çiçekleri ile dolu ve mis gibi koku yayan bir vazo gibisi yoktur. Çiçekler, tabiat ananın en güzel eserlerinden biridir.

Çiçekler, hayatın en güzel şeylerinden biridir. En kusursuz halleriyle birbirinden farklı görüntü sunarlar. Oturma odanıza renk getirecek taze kır çiçekleri ile dolu ve mis gibi koku yayan bir vazo gibisi yoktur. Çiçekler, tabiat ananın en güzel eserlerinden biridir. Yüzyıllar boyunca çiçekler, güzellik unsuru olarak nitelendirilmiştir. Peki siz birbirinden ilginç çiçeklerle tanışmaya hazır mısınız? İşte en sıradışı çiçeklerin listesi:

Ceset Çiçeği - Titan Arum

Tüm çiçeklerin atası olarak tanımlanan bu özel çiçek, üç metre yüksekliğe kadar büyüme özelliğine sahiptir. Ayrıca bitki krallığında en kötü kokuyu yayan çiçek olarak da bilinir. Bu özelliğinden dolayı evde besleme fikri pek de cazip değildir. 

İlgi Çekici Deniz Zehir Ağacı

Bir amigo kızın ponponuna benzeyen çiçekleri oldukça ilgi çekicidir. Mide bulandırma boyutunda olan tatlı kokuları sebebiyle daha çok güveler ve yarasalar arasında popülerdir.

Maymun Yüzlü Orkide

Kabul etmeliyiz ki bu tatlı çiçeğe bu ismi verebilmek için derin bir hayal gücüne sahip olmamız gerekirdi. Maymun suratlı orkide nadir görülen bir çiçektir. Daha önce ona hiç rastlamadıysanız üzülmeyin, çünkü sadece Ekvator’un bulut ormanlarında yüksek yerlerde bulunur. Tüm yıl boyunca çiçek açabilir ve açan çiçekleri portakal gibi kokar. 

Sıradışı Çiçekleri ile Yarasa Bitkisi

Bu bitki, diğer çiçekler arasında en sıradışı olanıdır. Siyah küçük çiçekleri yarasanın yüzünü andırdığı için bu ismi almıştır. Çiçeğin bıyığa benzeyen yaprakları da çok fazla uzar , hatta bazen yere kadar uzanır. Bu tuhaf mucizevi çiçek görülmeye değer çiçekler arasındadır. 

Romantik Görüntülü Sıcak Dudaklar Çiçeği

Anlatılan hikayelere göre sadece sevgililer günü öncesinde büyük dağların yamaçlarında açar. Bu tuhaf çiçeği sevdiğiniz kişiye hediye ederek onu şaşırtabilirsiniz. Bu muhteşem kırmızı dudak çifti tropikal ormanlarda yetişir. Bitki, sinekleri ve tozları çekmek için ideal şekildedir. 

Dans Eden Kızlar

Bu küçük güzellikler en nadide çiçeklerden biridir ve bulunması oldukça zordur. Elbiseli dans eden kadın görünümlü çiçekleri sayesinde bu ismi almıştır. Dans eden kızlar, göz hizasında muhteşem çiçeklerin tadını çıkarabileceğiniz asılı saksılara dikmek, muhteşem bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır. Bu çiçek, dokundukları her yere kök salabilirler. Eğer tohumunu bulabilirseniz, mükemmel bir iç mekan bitkisi olabilir. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler