En Ünlü Ressamların En Ünlü Çiçek Tabloları

Çiçekler günlük hayatta büyük yer kaplayan ve birçok alanda gözünüze hitap eden hoşlukların başında yer alıyor. Ev ve çalışma alanları başta olmak üzere birçok çiçeği dilediğiniz yerde canlandırabiliyorsunuz.

Çiçekler günlük hayatta büyük yer kaplayan ve birçok alanda gözünüze hitap eden hoşlukların başında yer alıyor. Ev ve çalışma alanları başta olmak üzere birçok çiçeği dilediğiniz yerde canlandırabiliyorsunuz.

Çiçekler her dönem dikkatleri üstüne çeken farklı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Onların canlı ve renkli yapısı sadece sizin ilginizi çekmiyor. Tarih boyunca birçok ünlü ressama ilham olan çok sayıda çiçek çeşidi var. Çiçekler geçmişten günümüze kadar hayatın her alanında kendine yer bulan nadir hoşluklardan biri. Çoğunlukla evde, kıyafetlerde ve birçok eşyada çiçeklere dair izlere rastlamanız mümkün. Birçok ressamın tuvalini süsleyen çiçekler farklı rengi ile tarih boyunca eşsiz dokunuşlara sahne oldu. 

Peki hangi ünlü ressamlar çiçeklerden ilham aldı diye merak ediyorsanız aşağıda tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. 


Vincent van Gogh - Gelincikler 

Van Gogh’un sanata katkılarını ve eşsiz dokunuşlarını mutlaka duymuşsunuzdur. Onun göz alıcı ve ünlü tablolarının başında Gelincikler yer alıyor. Yağlı boya ile resim edilen bu eser, 1886 yılında Paris’te  Vincent van Gogh'un elleri ile can bulmuştur. Tabloda bir vazo ve üzerinde yer alan kırmızı gelincik çiçeklerine yer verilmiş. Vincent van Gohg’un bu tablosu günümüzde Wadsworth Atheneum Sanat Müzesi’nde sergileniyor. 


Pierre Auguste Renoir - Flowers in a Vase 

Pierre Auguste unutulmaz çiçek tabloları ile akıllardaki yerini alıyor. Vazodaki çiçekler ismi ile bilinen bu tablo 1866 yılında oldukça beğeni toplayanlar arasında yer alıyor. Günümüzde Flower in a Vase adlı tablo Ulusal Sanat Galerisi’nde korunuyor ve sergileniyor. 


Ambrosius Bosschaert – Still Life of Flowers

Bosschaert Hollanda altın çağının ünlü ressamı olarak biliniyor. Ona ait olan bu tabloda yağlı boya ile yapılmış natürmort bir çalışma yer alıyor. Tabloda dağınık bir şekilde yer alan farklı çiçek türleri görenleri kendine hayran bırakan renklere sahip. Bosschaert’in bu eserinde simetrik  çizgiler ve botanik izleri bir arada yer alıyor. 


 
Hans Gillisz. Bollongier – Tulips in a Vase


 

Hans Gillisz Bollongier, çiçek çizimlerinde uzman olarak kabul edilen eşsiz isimlerden biri. Barok ve Hollanda altın çağına damga vuran yetenekli isimlerin başında gelen Hans Gillisz. Bollongier Tulips in a Vase adlı tablosu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Çiçeklere dair çalışmaları fazla olduğu için ona çiçek ressamı demek mümkün. Bu tablosunda ve diğerlerinde her zaman en dikkat çeken detay pahalı çiçeklerin en üstte resmedilmiş olmasıdır. 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler