Evde Çiçek Kurutma Yöntemleri

Sizin için özel bir anlam ifade eden çiçekleri kurutup saklamak isteyebilirsiniz. Özellikle sevdiğiniz insanlardan gelen gül ve çiçek demetlerini kurutarak anıları ölümsüz hale getirebilirsiniz. Bazı durumlarda yanlış çiçek kurutma yöntemlerinden dolayı istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.

Sizin için özel bir anlam ifade eden çiçekleri kurutup saklamak isteyebilirsiniz. Özellikle sevdiğiniz insanlardan gelen gül ve çiçek demetlerini kurutarak anıları ölümsüz hale getirebilirsiniz. Bazı durumlarda yanlış taze çiçek kurutma yöntemlerinden dolayı istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz.

cicek-kurutma

Çiçekleri özenle saklamak ve kurutmak istiyorsanız  aşağıdaki adımları takip ederek istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz; 

Hava ile çiçek kurutma 

Çiçek kurutma işlemi doğru yapılmadığında beklediğiniz sonuçlara ulaşamayabilirsiniz. Hava ile çiçek kurutma yöntemi doğal yolların başında geliyor. Bu yöntemde kurutma yapmak için bazı şartları tam olarak taşımanız gerekiyor. Çiçeğin bulunduğu ortamın sıcak ve az ışık alan bir yer olmasında fayda var. Sürekli hava alan bir ortam olduğunda kurutma işleminiz daha başarılı sonuçlar verir. Kurutma yapacağınız çiçeğe göre bu süre değişse de hava ile çiçek kurutma işlemini 2-5 hafta arasında sonuçlandırabilirsiniz. 

Gliserin ile çiçek kurutma 

Gliserin ile çiçek kurutma yöntemini tercih ederek aynı çiçeği uzun yıllar bozulmadan saklamanın keyfini sürebilirsiniz. Bu yöntem için 2 ölçek gliserini sıcak suyla birleştirerek işe başlayabilirsiniz. Derin bir kabın içine suyu ve çiçekleri yerleştirerek uygulamaya geçebilirsiniz. Ortalama olarak 6 hafta sonunda çiçeğinizin tam anlamıyla kuruduğunu görebilirsiniz.

Kumda çiçek kurutma

Çiçeklerinizi kuruturken dokusunu ve şeklini korumak isteyebilirsiniz. Bu şekilde kurutma işlemlerinde ilk tercih genelde kum oluyor. Sabır ve özen isteyen kumda çiçek kurutma için ince taneli bir ürün tercih etmeniz gerekiyor.  Uygun bir kaba temiz kumları ve üzerine çiçekleri yerleştirerek işe başlayabilirsiniz. Daha sonra çiçeklerin üzerine dikkatli bir şekilde ikinci kumu dökebilirsiniz. 

Borax ile çiçek kurutma 

Borax ile çiçek kurutma yöntemi kumda yapılan işlemlerle benzerlik gösteriyor. Aynı adımları uygulayarak kurutmanın ilk şartını yerine getirebilirsiniz. Bu yöntemde diğerinden farklı olarak hava alan bir yerde kurutma işlemi yapılıyor. 10 günün sonunda çiçeklerinizin kuruduğunu görebilirsiniz. 

Silisyum ile çiçek kurutma 

Kurutma işlemini diğer yöntemlerden daha kısa sürede yapmanızı sağlayacak alternatifler arıyor olabilirsiniz. Silisyum sayesinde minimum sürede çiçeklerinizi kalıcı bir şekilde kurutabilirsiniz. Tercih ettiğiniz çiçeğin yapısına göre 2-10 gün içinde tam şekilde kuruma sağlayabilir.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler