Evde Çiçek Yetiştirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çiçek yetiştirmek çok basit gibi görünse de bu işin sadece sulamaktan ibaret olmadığını bilmekte fayda vardır. Bazen hiç beklemediğiniz anda çiçeğin yapraklarını dökülmüş, bir sabah uyandığınızda çiçeğin boynunun bükülmüş olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle evde çiçek bakımının püf noktalarını öğrenmeniz bitkilerinizin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasınız sağlayacaktır. çiçek bakımı için neler yapmanız gerektiğiyle alakalı daha detaylı bilgiler edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

Evde Çiçek Yetiştirirken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Evinizde, balkonunuzda ya da bahçenizde renk renk çiçekler yetiştirmeyi seviyor ve çiçek bakımı için neler yapmanız gerektiğiyle alakalı daha detaylı bilgiler edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

İlk bakışta çiçek yetiştirmek çok basit gibi görünse de evinizde daha önceden bir bitki bile yetiştirdiyseniz bu işin sadece sulamaktan ibaret olmadığını fark etmişsiniz demektir. Bazen hiç beklemediğiniz anda çiçeğin yapraklarını dökülmüş, bir sabah uyandığınızda çiçeğin boynunun bükülmüş olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenle evde çiçek bakımının püf noktalarını öğrenmeniz bitkilerinizin daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasınız sağlayacaktır.

 

Saksı Seçimi:

Evde çiçek bakımının en önemli adımlarından biri saksı seçimi ve saksı değişimidir.

Yetiştireceğiniz bitkiye uygun bir saksı almalısınız. Eğer kökleri çok derine inmesi gerekmeyen bitkiler yetiştirecekseniz, saksının çok derin olmamasına diikkat etmelisiniz. Daha geniş alanlara yayılarak gelişen çiçekleriniz var ise daha geniş saksılar tercih etmelisiniz. Bunun dışında en başta fidenizi ya da tohumlarınızı çok büyük bir saksıya ekmemeli, çiçeğinizin gelişimine uygun olarak belirli aralıklarla saksı değişimi yapmalısınız.

Toprak Seçimi:

Evde çieçk bakımının temel adımlarından sayılan toprak seçiminde dikkatli olmak çok önemlidir. Aksi takdirde çiçek ihtiyaç duyduğu besinleri ve diğer faydalı maddeleri bağlandığı topraktan alamaz ve maalesef kısa ömürlü olur. Genel olarak ev bitkileri için torf, yani organik maddeler bakımından zengin olan toprak önerilmekle birlikte bu da yine seçeceğiniz bitkiye göre değişiklik gösterecektir

Sulama:

Çiçek sulama, çiçek bakımının en sık tekrarlanması gereken kısmı olduğundan oldukça önemlidir. Elbette ne sıklıkla sulayacağınız yetiştireceğiniz çiçeğin türüne göre değişiklikler göstermektedir. Örneğin orkideler ve menekşeler genel olarak 4 ila 7 günde 1 olacak şekilde sulanırken, kaktüsler ayda 1 ya da 2 kez sulanmak ister.

Ancak sulama yaparken dikkat etmeniz gereken başka bir noktada vardır. Öncelikle sulamayı hep aynı gün ve aynı saate yapmaya özen göstermelisiniz. Çiçeğinizin buna alışması daha sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlar.

 


 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler