Evde Kolayca Bakılabilecek 3 Çiçek

Çiçeklerle ilgilenmeyi sevenler için bakım konusundaki tüm detaylar büyük önem taşır. Bazı durumlarda çiçeklerle geçirecek kadar vaktiniz olmadığı için bakımı kolay türlere yöneliyor olabilirsiniz. Özellikle çalışma hayatının içinde yer alan çiçek severler zahmetsiz ve hoş çiçekleri tercih eder.

Çiçeklerle ilgilenmeyi sevenler için bakım konusundaki tüm detaylar büyük önem taşır. Bazı durumlarda çiçeklerle geçirecek kadar vaktiniz olmadığı için bakımı kolay türlere yöneliyor olabilirsiniz. Özellikle çalışma hayatının içinde yer alan çiçek severler zahmetsiz ve hoş çiçekleri tercih eder.

Sizden fazla ilgi beklemediği halde evinize renk katacak birçok çiçek çeşidi var. Sevdiğiniz çiçeklerden yola çıkarak evinizin havasını değiştirebilir ve hoş kokusu ile mest olabilirsiniz. Ev ve ofis ortamında kolayca büyütüp bakabileceğiniz kaç çiçek çeşidi olduğunu merak ediyor olabilirsiniz.  Yapraklı yapısı ile dikkat çeken çiçekler aradığınız kolaylığı sunanların başında yer alıyor. Üstelik fazla bakım ve su istemediği için ihmal ettiğinizde size küsmeyen çiçekler…

Hangi çiçeklerin evde kolayca bakılabileceğini merak ediyorsanız aşağıdaki listeden size uygunları seçebilirsiniz. 


Sukulent 

Evde bakılabilecek kolay çiçek çeşitleri denildiğinde akla ilk gelen seçenek sukulentler… Çiçeği ve gövdesiyle hem bir çiçeği hem de sarmaşığı andıran sukulentler özel yapısı ile dikkatleri üzerine çeker. Ev ortamında kolayca bakabileceğiniz sukulentler için dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar var. Sukulentler her ne kadar çöl bitkisi olarak bilinse de belli bir ortam yapısına alışan ve orada sağlıklı bir şekilde büyüyen türlerden biri. Sukulentler genelde direk güneş ışığı almayan çok da gölge olmayan orta bir bakım şekline ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle sukulent için seçeceğiniz ortama önceden karar vermenizde fayda var. Birden farklı renk ve çiçek seçeneği sayesinde sukulentlerle evinize canlı bir dokunuş yapabilirsiniz. 

Kalanşo 

Evinize rengarenk ve canlı bir hava katmak istiyorsanız kalanşo tam size göre. Evinizin birçok köşesinde ağırlayabileceğiniz kalanşo çiçek çeşidi ile kolay bir bakım deneyimi yaşayabilirsiniz. Fazla bakım istemeyen kalanşo için uygun ortamı seçerek uzun yıllar size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Çok sıcak ya da soğuk ortamlardan uzak tutarak ve sıcaklık dengesini önemseyerek kalanşoların rengarenk yapısını görmeniz mümkün. Güneş ışığından korurken aynı zamanda yeterli derecede ışık almasını da ihmal etmeyin. Belli dönemlerde çürüyen ya da solan yaprakları almak uzun ömürlü bir kalanşonun ilk şartı. Bu nedenle budama ve gübreleme gibi detayları göz ardı etmemenizde fayda var. 

Menekşe 

Kokusuz yapısı ve anlamı ile sizi kendine hayran bırakan menekşeler evinizin baş köşesinde yer alabilecek türlerden biri. Sizin ilginiz yerine kendi halinde dengeli bir yaşam süren menekşelerle evinize renk katabilirsiniz. Hoş görünümü ve farklı renkleri sayesinde bulunduğu ortama ayrı bir hava katıyor. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmayan menekşeleri gün ışığı alan bir bölgeye yerleştirebilirsiniz. Fazla güneş alan menekşeler kısa sürede solacağı için bu ayrıntıya dikkat etmenizde fayda var. Nemli bir ortam olan mutfağa menekşeleri yerleştirerek tüm gelişim aşamalarını seyredebilirsiniz. Her ne kadar nemi sevse de fazla su vermek menekşelerin çürümesine neden olabilir. 
 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler