Evde Tasarlayabileceğiniz Saksı Fikirleri

Bütün güzelliğiyle, renkleriyle çiçekler canlı varlıklardır. Konuşarak bakılan çiçeklerin daha hızlı büyüyüp ve canlı olduğu gerçeği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Ev dekorasyonunu güzelleştirmenin en doğal yoludur çiçekler.

Bütün güzelliğiyle, renkleriyle çiçekler canlı varlıklardır. Konuşarak bakılan çiçeklerin daha hızlı büyüyüp ve canlı olduğu gerçeği bilimsel olarak ispatlanmıştır. Ev dekorasyonunu güzelleştirmenin en doğal yoludur çiçekler.Aynı zamanda çiçeklerin saksıları da bir o kadar dekorasyonu etkiler. Sizde evinizde sadece 10 dakikada evdeki plastik atıklarınız ile  saksılarınızı kendiniz yapabilir ve dekorasyonunuza göre süsleyebilirsiniz. Yapacağınız bu saksılar ile geri dönüşüme katkıda bulunabilirsiniz.  

Konserveler ile Saksı Yapımı 

Malzemeler 
- Çiçeğinizim boyutlarına göre konserve 
- Dilediğiniz renklerde akrilik boya 
- Silikon tabancası dilerseniz güçlü yapıştırıcılar 
- Süslemek için materyaller 
- Fırça 
- Keçeli Kalem 


Konserve kutusunun alt kısmına sivri bir materyal yardımı ile 5 adet küçük delik açın. Daha sonra konserve kutusunu dilediğiniz renklerde akrilik boyalar ile boyayın ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra üzerine isterseniz akrilik boya ile isterseniz kalın uçlu keçeli kalemler ile çiçek desenleri, harfler, motifler çizerek tasarımınızı güçlendirin. Desen veya motif çalışması yapmak istemezseniz yapıştırıcı yardımı ile konservenize taşlar yapıştırabilir veya kumaş parçaları yapıştırarak düzenleme yapabilirsiniz. En son hazırladığınız saksınızın içine çiçeğinize en uygun toprak çeşidini ekleyerek çiçeğinizi yeni saksınıza dikebilir ve evinizin en uygun köşesinde sergileyebilirsiniz. 

Pet Şişe ile Saksı Yapımı 

Malzemeler 
- 7 adet Pet Şişe 
- 7 ayrı renk akrilik boya 
- Beyaz boya 
- Fırça 


Eğer bahçeli bir eviniz varsa bu saksılar tam size göre. 7 adet pet şişeyi ortadan ikiye bir falçata yardımı ile kesin. Kullanacağınız kısımlar alt kısımlar olacak şekilde muhafaza edin. Daha sonra kullanacağınız yarım pet şişelerin altlarına sivri bir materyalden yardım alarak 3-4 delik açın ve tamamını hepsi farklı renk olacak şekilde akrilik boya ile boyayın, kurumaya bırakın. Boyalarınız kuruduktan sonra teker teker pet şişelerin üzerine W-E-L-C-O-M-E harflerini beyaz boya ile istediğiniz şekillerde yazın. Her bir pet şişede tek harf olacak. Hazırladığınız saksıların içerisine önce çiçeklerinize uygun toprakları ve daha sonra sevdiğiniz çiçekleri yerleştirin. Bahçeli bir eviniz var ise, hazırladığınız saksıları kapı girişlerinde kullanarak misafirlerinize hoş ve renkli bir karşılama sürprizi oluşturabilirsiniz.  

Yumuşatıcı Şişesi ile Saksı Yapımı 

Malzemeler 
- Bitmiş bir yumuşatıcı kabı 
- Akrilik boya 
- Keçeli Kalem 
- Fırça 


Özellikle evinizde çiçek yetiştirenler için boş bir yumuşatıcı şişesini değerlendirmenin en güzel yolu saksı yapmaktır. Boş yumuşatıcı şişesini kapak kısmının 10 cm altından kesici bir alet yardımı ile kesin. Daha sonra altta kalan kısmının taban kısmından delici bir alet ile 5 küçük delik açın. Şişenizi dilediğiniz renklerde boyayın, isterseniz bir sünger yardımı ile hafif dokunuşlar ile boyadığınız yerlere dokulu bir görünüm verebilirsiniz. Son olarak şişenizin içine çiçeğinize uygun toprak türünü ekleyip son haline getirebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler