Evde Yetiştirebileceğiniz Dekoratif Çiçekler

Kendimizle başbaşa kaldığımız, zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evimizde huzuru bulmak için evimizi istediğimiz tarzda dekore ederiz. Seçtiğimiz mobilyalar dekorasyonun büyük bir bölümünü oluştursa da eve ruhunu veren şey aksesuarlarla gerçekleştirilen küçük dokunuşlardır.

Kendimizle başbaşa kaldığımız, zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evimizde huzuru bulmak için evimizi istediğimiz tarzda dekore ederiz. Seçtiğimiz mobilyalar dekorasyonun büyük bir bölümünü oluştursa da eve ruhunu veren şey aksesuarlarla gerçekleştirilen küçük dokunuşlardır.

Özellikle tasarım saksılarda bulunan ev çiçekleri, yeşil büyük yapraklı bitkiler her zaman olduğu gibi 2020 trendleri arasında da yer alıyor. Sade ve kısıtlı renk kullanılarak dekore edilen salon, yatak odası veya mutfak, rengarenk çiçekler ile renklendirilip dekorasyonda çiçeklerin tazeliklerinden faydalanılıyor.

Pek çok profesyonel iç mimarın dekorasyonlarında tercih ettiği, özellikle 2020 ev dekorasyon önerileri arasında bulunan çiçeklerden bazıları;

Difenbahya Bitkisi

difenbahya

Ev çiçeklerinin olmazsa olmazı, salon bitkileri arasında en çok tercih edilen bitkidir difenbahya bitkisi. Yeşil büyük yaprakları dekoratif bir saksı ile birleştiğinde salona canlı bir hava katacak difenbahya bitkisi ile ev dekorasyonunuzu tamamlayabilir, özellikle beyaz ve krem tonlarındaki mobilyalarınızla çok yakışacak olan difenbahya bitkinizi evin en güzel köşesine yerleştirebilirsiniz.

Deve Tabanı Bitkisi

devetabanı
Dekoratif, çatallı yapraklı görüntüsü ile evlere farklı bir hava katan deve tabanı bitkisi özellikle 2020 dekorasyon dergilerinde sıkça karşımıza çıkıyor. Sade ve şık tasarımlı evlerde tamamlayıcı bitki olarak kullanılan deve tabanı kolay bakımlı ve uzun ömürlü olmasından dolayı da ev çiçeği olarak birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

Kaktüs

kaktüs
Benim evimi bitkiler sevmiyor, ölüyor ve soluyor diyenlerin kurtarıcısı kaktüs bitkisi evlere farklı bir hava katıyor. Rustik veya modern tarzda dekore edilmiş evlerde ahşap ile beraber uyum yaklayabilecek kaktüs bitkisi birbirinden farklı türleri ile evlere neşe katıyor. Kaktüsleri mini kaktüs, büyük kaktüs, çiçekli veya çiçeksiz kaktüs olarak tercih edebilir, evlerinize kaktüs bitkisi ile renk katabilirsiniz.

Teraryum

teraryum
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz teraryumlar ev bitkisi olarak oldukça tercih ediliyor. Farklı tasarımlarda, farklı bitkilerle oluşturulan teraryumları workshoplarda kendiniz de oluşturabilir, hayalinizdeki teraryumu kendi ellerinizle gerçekleştirebilirsiniz. Aradığınız teraryum modellerini Taze Çiçek'te bulabilirsiniz.

Orkide

orkide

Evlere tazelik ve ferahlık katacak orkideler beyaz, pembe, sarı renkleri ile ev dekorasyonlarının vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkıyor. Koridor bitkisi olarak tercih edebileceğiniz orkideleri giriş kapınızın önüne koyarak eve girdiğiniz anda orkidenin mis kokusunu içinize çekebilirsiniz.

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler