Evinize Ferahlık Katacak Salon Bitkileri

Şehir hayatının hızlı ve yorucu akışında sizi sakinleştiren bir bahçe arayabilirsiniz. Çoğu zaman yaşam şeklinize bağlı olarak doğayla iç içe olamayabilirsiniz. Böyle anlarda birçok bitki ve çiçeği yaşam alanınıza taşıyarak ihtiyacınız olan huzura ulaşabilirsiniz.

Şehir hayatının hızlı ve yorucu akışında sizi sakinleştiren bir bahçe arayabilirsiniz. Çoğu zaman yaşam şeklinize bağlı olarak doğayla iç içe olamayabilirsiniz. Böyle anlarda birçok bitki ve çiçeği yaşam alanınıza taşıyarak ihtiyacınız olan huzura ulaşabilirsiniz.

salon-bitkileri

Özellikle salon gibi ortamlara ferahlık ve huzur katan bitkiler tercih ederek enerjinizi yükseltebilirsiniz. Hangi bitkilerin ortama ferahlık ve huzur katacağını öğrenmek istiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz. 

Aşkın Gözyaşları ( Echeveria)

Farklı yapısı ve şık görünümü ile göz kamaştıran salon bitkilerinin başında Aşkın Gözyaşları yer alıyor. Güney Amerika’dan yayılan bu bitki birden fazla seçenek ile karşınıza çıkıyor. 150 farklı çeşit arasından salonunuza ve zevkinize uygun ürünü seçebilirsiniz. Aşkın Gözyaşları çoğunlukla küçük ve göz alıcı yapısı ile size ulaşıyor. Bitkinin uç kısımları adeta bir laleyi andırır. Aşkın Gözyaşları genelde ilkbahar ve yaz aylarında açtığı için bu dönemlerden önce alıp, salonunuzda açmasını sağlayabilirsiniz. 

Paşa Kılıcı ( Sansevieria) 

Tropikal bölgede keşfedilen Sansevieria görkemli yapısı ile salonlarınıza farklı bir hava katıyor. Sansevieria bitkisi birden farklı türü ile karşınıza çıkıyor. Tercih ettiğiniz bitki türüne göre boylar değişiklik gösterebilir. Genelde bu türün boyları 2 metreyi bulan görkemli yapısı ile biliniyor. Alt türlerinde ise daha kısa boyutları görebilirsiniz. Paşa Kılıcı olarak da bilinen bu bitki kılıcı andıran bir şekilde büyüme gösteriyor. Kuraklığa karşı oldukça dayanıklı olan Sansevieria bitkisini hem ışıkta hem de gölge bir alanda yetiştirebilirsiniz. 

Yılan Derisi 

Salonunda göz alıcı ve kalın bir bitki arayanlar için Yılan Derisi ilk seçenekler arasında yer alıyor. Etli bir yapıya sahip olan bu bitki adından da anlaşıldığı gibi yılan derisini andırıyor. Salonunuza ferahlık katan bir bitki seçerken daha az bakım isteyen türlere yönelebilirsiniz. Yılan Derisi minimum bakım isteyen yapısı ile aradığınız özellikleri karşılıyor. Daima kuru tutulması gereken bu bitkiyi kış aylarında bir kez sulamanız yeterli olacaktır. 

Aloe Vera 

Günlük hayatta sıklıkla karşınıza çıkan Aloe Vera bitkisi aynı zamanda salonlarınızda da kendine yer buluyor. Ev ortamında kolayca yetiştirebileceğiniz bu bitkiyle bulunduğunuz alana ferahlık katabilirsiniz. Salonunuza enerji katan bu bitkinin yapraklarını isterseniz kozmetik ve yara tedavisi gibi farklı amaçlar için de kullanabilirsiniz. 

 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler