Gala Çiçeği Bakımı ve Özellikleri

Ülkemizde gala çiçeği olarak bilinen bu tür aslında Zantedeschia’dır. Araceae familyasına ait olan gala çiçeği Latince ismi Calla Lily’dir. Pembe, sarı, mor, turuncu gibi farklı renklere sahip olan gala çiçeği pek çok zevke hitap eder.

Ülkemizde gala çiçeği olarak bilinen bu tür aslında Zantedeschia’dır. Araceae familyasına ait olan gala çiçeği Latince ismi Calla Lily’dir. Pembe, sarı, mor, turuncu gibi farklı renklere sahip olan gala çiçeği pek çok zevke hitap eder. Birden farklı alanda yetişmeye uygun olan bu çiçeği dilerseniz diğer saksı çiçekleri ile birlikte evde saksı içinde de yetiştirebilirsiniz. Kolayca bakılabilen ve yetişen gala çiçeğini dikkatli bir şekilde muhafaza etmenizde fayda var. Bununla birlikte zarif görünüşü ile birlikte  yeni iş çiçeği olarak veya özür hediyesi olarak sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 

Özenle bakılan bir gala çiçeğinin yıllarca çiçek açtığını görmeniz mümkün. Büyüleyici güzelliği ile fark yaratan bu taze çiçek türü aynı zamanda kolayca çoğalmaya müsaittir. Bakım konusunda ayrı bir özen gerektirmeyen gala çiçeği bakım aşamaları konusunda oldukça dakik. Tüm bakım süreçlerinin sürekli aynı düzende yapılması bu çiçeğin küsmemesi açısından oldukça önemli. 

 

 

Gala Çiçeği Nasıl Sulanır

Gala çiçeğinin sulama işlemi tüm çiçeklerde olduğu gibi klasik bir yöntemden ibaret değil. Yani gala çiçeğinin her aklınıza geldiğinde sulamanız yeterli ve dengeli bir seçenek olmayabilir. Gala çiçeğine en iyi şekilde bakmak için haftanın belli günlerinde ve aynı ölçüde su ile sulamaya dikkat etmeniz gerekir. Ölçü ve zamanlama konusunda gala çiçeği oldukça hassas bir türdür.
Gala çiçeğini yaz aylarında haftada 2 kez ve düzenli şekilde sulamanız gerekir. Kış dönemi geldiğinde ise sadece haftada bir kez sulamak yeterli. Belli bir ölçü kabı ayarlayarak daima aynı miktarda su verdiğinizi kolayca kontrol edebilirsiniz. Gününde ve doğru ölçüde sulamadığınız zaman gala çiçeği küserek ilk belirtilerini gösterir. Narin ve kırılgan bir tür olan bu çiçeğe evde bakmanız hiçbir ayrıntıyı atlamamanız açısından oldukça önemli.

 

 

Gala Çiçeğinin Özellikleri Neler?

  • Gala çiçeği narin ve kırılgan bir yapıya sahiptir.
  • Gala çiçeği gününde ve aynı ölçüde dakik olarak sulanırsa daha verimli bir şekilde büyür. 
  • Bakım işlemleri düzenli ve eşit miktarda olmadığı zaman gala çiçeği küsebilir. 
  • Gala çiçeği genelde direk güneş görmeyen ve rüzgar almayan alanları sever. 
  • Işığı seven gala çiçeği pencere önü gibi alanlar için ideal bir türdür. 
  • Gala çiçeği saksı değişimi konusunda nisan ve mayıs ayları takip edilebilir. 
  • Kökten çoğalan bir tür olduğu için kökleri ayırarak gala çiçeğinizi artırabilirsiniz. 
  • Gala çiçeği anlam olarak saflığı ve temizliği simgelemesi ile bilinir. 

 

whatsapp facebook twitter linkedin pinterest


Benzer Makaleler